Bahçede bakılabilecek köpek cinsleri ve türleri

Güncelleme Tarihi:

Bahçede bakılabilecek köpek cinsleri ve türleri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2022 13:05

Köpekler artık doğal yaşamla ilgilenmiyor. En sağlıklısı gündüz bahçede, gece evde yaşamaları.. Ancak sadece bahçede bakılabilecek ve her türlü isteğinizi yerine getirebilecek türler de var.

Köpek cinsleri arasından seçiminizi yapabilirsiniz. Bekçi köpeği mi, çocuğunuza dadı mı, yoksa size bir oyun arkadaşı mı?

Golden Retriever

En popüler köpek ırklarından biri olan Golden Retriever!

Anavatanı; İngiltere

Ağırlık/boy/ortalama yaşam beklentisi; Erkeklerin ortalama ağırlığı 30 kg, dişilerin ise 25-27 kg civarındadır. Boyları erkeklerde 56-61 cm, dişilerde 51-56 cm’dir. Yaşam beklentisi 10-14 yıldır.

Görünüm ve kişilik özellikleri; Golden retrieverlar üç renkte olur, altın, krem ​​ve beyaz. Kişiliği sakin, arkadaş canlısı ve akıllıdır. Çalışan köpek statüsünde olarak aktif olduğu için insanlarla vakit geçirmeyi sever ve aynı zamanda yalnız da kalabilir.

Nazik bir kişiliğe sahiptir ve yeni başlayanlar için uygundur. Ancak sakin bir kişiliğe sahip olmasına rağmen güçlüdür, bu nedenle sahibinin fiziksel güce de ihtiyacı vardır.

Labrador Retriever

Labrador eski zamanlardan beri balıkçılarla birlikte yaşıyor.

Anavatanı; Kanada

Ağırlık/boy/ortalama yaşam beklentisi; Ortalama ağırlık erkeklerde 27-34 kg, dişilerde 25-30 kg, ortalama boy erkeklerde 57 cm, dişilerde 55 cm civarındadır . Ortalama yaşam beklentisi yaklaşık 12 yıldır. Ayrıca çikolata kahvesi renginde olan bireylerin yaşam beklentisi kısa olma eğilimindedir.

Görünüm ve kişilik özellikleri; Siyah, sarı ve çikolata kürke sahiptir; kaslı bir yapısı vardır. Kişiliği, kibar ve arkadaş canlısıdır. Aynı zamanda sakin ve dengelidir ama uyanık ve çeviktir de.

Uysal ve arkadaş canlısı kişiliği nedeniyle yeni başlayanlar için bile bakımı kolay büyük bir köpektir.

Sibirya Kurdu

Sibirya Kurdu! Husky, Eskimolar için kızak çeken ve avlanan köpek olarak kullanıldı.

Anavatanı; Kuzeydoğu Sibirya

Ağırlık/boy/ortalama yaşam beklentisi; Ortalama ağırlık erkeklerde 20-27 kg, dişilerde 16-23 kg civarındadır. Ortalama boy erkeklerde 54-60 cm, dişilerde 51-56 cm’dir. Yaşam beklentisi 12-15 yıldır.

Görünüm ve kişilik özellikleri; Tipik renkleri siyah x beyaz, gümüş x beyaz, kırmızı x beyaz, çikolata x beyazdır. Soğuk iklimlerde uzun süre kızak çekebilecek güce sahip olduğu için enerjiktir ve egzersiz yapmayı sever. Diğer köpeklerle iyi anlaşır ve güçlü bir arkadaşlık duygusuna sahiptir.

Kökleri soğuk bölgelerde olduğundan sıcağa karşı hassastır. Özellikle yaz aylarında sıcaklık kontrolüne dikkat edin. Gölgede kalmasını sağlayın.

Çok fazla egzersize ihtiyacı vardır ve çift katlı kürklerinin bakımı zordur. Ayrıca sıcaklık kontrolü gibi yaşam ortamının hazırlanması gerekli olduğu için yeni başlayanlar için uygun değildir.

Samoyed

Aslen Sibirya'da yaşayan Samoyed, halk tarafından işçi köpek olarak kullanılırdı.

Anavatanı; Sibirya bölgesi

Ağırlık/boy/ortalama yaşam beklentisi; Ortalama ağırlık erkeklerde 20-25 kg, dişilerde 18-23 kg'dır. Erkekler yaklaşık 57 cm boyunda ve dişiler yaklaşık 53 cm boyundadır. Yaşam beklentisi 10-13 yıldır.

Görünüm ve kişilik özellikleri; Üç kat rengi vardır: saf beyaz, krem ​​ve beyaz bisküvi. Siyah gözlere sahiptir; burun ve ağzın şişkin köşeleri vardır. Bu "Samoyed Smile" olarak bilinir. Nazik ve şımarık bir kişiliğe sahiptir, ancak aynı zamanda gergin ve temkinlidir.

Ayrıca ısıya karşı hassastır, bu nedenle nem ve sıcaklık kontrolüne dikkat edin.

Naziktir ama güçlü olduğu için yeni başlayanlar için uygun bir köpek ırkı olduğunu söylemek zordur. Günlük bakım da gerekli olacaktır.

Doberman

Doberman, 20. yüzyılın başlarında polis köpeği olarak tanınma geçmişine sahiptir.

Anavatanı; Almanya

Ağırlık/boy/ortalama yaşam beklentisi; Ortalama ağırlık erkeklerde 40-45 kg, dişilerde 32-35 kg'dır. Ortalama boy erkeklerde 68-72 cm, dişilerde 63-68 cm’dir. Yaşam beklentisi 11-15 yıldır.

Görünüm ve kişilik özellikleri; kaslı ve iyi yapılı bir fiziği vardır. Kürkü siyah ten rengi, kahverengi ten rengi ve nadiren mavi -gri renkte olabilir. Sert görünümüne rağmen, arkadaş canlısı ve nazik bir kişiliğe sahiptir. Zekâları ve sadakatleri nedeniyle polis köpekleri olarak çok değerlidirler.

Sıcağa ve soğuğa karşı hassastır, bu nedenle sıcaklık kontrolüne dikkat etmek gerekir. Bahçede mutlaka iklimlendirilmiş bir kulübesi olmalıdır. Ayrıca, çok temkinli oldukları ve diğer köpekleri tehdit olarak algıladığı için uyaranlara karşı saldırgan hale gelebildikleri kesindir. Onu küçükken sosyalleştirmezseniz bahçenizde herkese savaş açmalarına neden olabilirsiniz.

Chow Chow

Chow Chow'un Çin'de 2000 yıllık bir geçmişi olduğu söyleniyor.

Anavatanı; Kuzey Çin

Ağırlık/boy/ortalama yaşam beklentisi; Ortalama ağırlık erkeklerde 25-32 kg, dişilerde 20-27 kg'dır. Erkekler 48-56 cm, dişiler 46-51 cm boyundadır. Ortalama yaşam beklentisinin yaklaşık 10 yıldır.

Görünüm ve kişilik özellikleri; Kürk renkleri kırmızı, siyah/mavi, açık kahverengi ve beyazdır. Sadece uzun değil, aynı zamanda kısa, pürüzsüz, tüyleri de vardır. Ayrıca kendine özgü mavi-siyah bir dile sahiptir. Güçlü bir bağımsızlık duygusuna sahip olduğu zamanlar çoktur. Güzel ve yaramaz görüntüsünün aksine sessiz ve sakin bir yanı vardır.

Isıya duyarlı bir köpek ırkıdır bu nedenle ısıya karşı önlem alınması gerekir. Eklemlere yük bindirmemek için obeziteye karşı önlem almak da şarttır

Sahiplerine sadık olmakla birlikte, aynı zamanda çok bağımsız ve inatçıdırlar. Bu nedenle, eğitimin zorluğu yüksektir. Ayrıca günlük bakım gerektirir, bu nedenle yeni başlayanlar için bakması zor olabilir.

Kaynak; https://kopekyavrusu.com/17741/kopek-cinsleri

İlandır

BAKMADAN GEÇME!