Antalya’da Turizm Fuarı

Güncelleme Tarihi:

Antalya’da Turizm Fuarı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2023 11:32

Bu sene 5’incisi düzenlenen Antalya Turizm Fuarı (ATF), rekor katılıma sahne oldu. 26-27 Ekim tarihlerinde gerçekleşen fuar, 58 ülkeden toplam 23 bin 607 ziyaretçiyi ağırladı. Antalya Turizm Fuarı Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral, “Uzun zamandır fuarlarda gerçekleşmeyen kontratlar Antalya Turizm Fuarı ile tekrar gündeme geldi. Katılımcılar ve ziyaretçiler birebir iş görüşmelerinde anlaşmalar yaptılar ve görüşmelerini somutlaştırdılar” bilgisini verdi.

Beşincisi düzenlenen Antalya Turizm Fuarı, bu sene 26-27 Ekim tarihlerinde gerçekleşti. İki günde 58 ülkeden toplamda 23 bin 607 ziyaret alan fuar, bu anlamda yeni bir rekora imza attı. İki gün boyunca yoğun ilgi gören ATF23’te Türkiye’den ve dünyadan seyahat endüstrisinin önemli markaları yer aldı. Katılımcı firmaların temsilcileri, yurtdışından davet edilen konuk acenteler ile fuarı ziyaret eden turizm paydaşları fuar süresince yaptıkları görüşmelerle 2024 yılının kapılarını araladı. ATF23’ün altı sahnesinde, 23 ana başlık altında, 49 konuda, 97 konuşmacının katılımıyla yaklaşık 2 bin dakika süresince ‘%100 Turizm’ konuşuldu. Bu yıl, turizm endüstrisini ilgilendiren her konunun, o konunun uzmanları tarafından en detaylı şekliyle ele alındığı ATF23; 2024’e hazırlanan sektör için bir ‘turizm zirvesi’ niteliği de kazandı.

Antalya’da Turizm Fuarı


İŞ GÖRÜŞMELERİ YAPILDI

Antalya Turizm Fuarı Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral, fuarın ardından yaptığı değerlendirmede özetle şunları söyledi: “Uzun zamandır fuarlarda gerçekleşmeyen kontratlar Antalya Turizm Fuarı ile tekrar gündeme geldi. Katılımcılar ve ziyaretçiler birebir iş görüşmelerinde anlaşmalar yaptılar ve görüşmelerini somutlaştırdılar. Türkiye’yi ilgilendiren hemen hemen bütün pazarları bir araya toplayan dünyadaki tek fuar olan ATF, bu yıl daha geniş bir alanda ve çok daha büyük bir katılımla; doğrudan bir iş görüşmesi, bir işbirliği fuarı oldu. Gerek ATF23 aplikasyonu gerekse diğer birebir iş görüşmesi sistemimiz çok aktif olarak çalıştı. Böylelikle Antalya Turizm Fuarı, öncesinde hedeflediği görüşmeyi teşvik eden, doğrudan işe değer katan görüşme sayısına ulaşarak, yüzde yüz bir başarıyla gerçekleştirildi.

ZİYARETÇİ AKINI

ATF23 sadece Türkiye için değil, dünya turizm sektörü için çok önemli bir ürün, pek çok bileşeni başarıyla temsil eden bir marka olarak ortaya çıktı. Bu marka başlı başına bir turizm ürünü olarak da; ülkemizin önemli değerleri arasına girmeyi başardı. ATF önümüzdeki süreçte yalnız Türkiye ve Türk turizmcisinin turizm hareketlerini geliştirmekle kalmayacak. Çünkü var olan operatörler ve acentalar sadece Türkiye pazarına satış gerçekleştirmiyor. Gelecek yıllarda kendi turizm hareketlerini geliştirmek isteyen diğer ülkelerden de çok yüksek sayılarda ziyaret almaya başlayacağımızı öngörüyoruz. Başka ülkelerin turizm profesyonelleri de kendi ülkelerine turist çekmek için buradaki katılımcı ve ziyaretçilerle bir araya gelmek isteyecekler.

Antalya’da Turizm Fuarı


BULUŞMA NOKTASI OLACAK

ATF23’ü başarıyla gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Fuarın beş yılda geldiği nokta ile ilgili aldığımız övgüler bizi gururlandırdı. Türkiye’nin ve Akdeniz’in en verimli turizm fuarı olduğumuzu uzun zamandır dile getiriyoruz. Şimdi bunu ATF deneyimi olan turizm profesyonellerinden duymak bizi çok mutlu ediyor. Hedefimiz ilk günden bugüne turizm ürün pazarlamasına dair süreçleri kolaylaştırmak, profesyonelleri bir araya getirmek oldu. Gelecek için hedefimiz ise ATF’yi dünya turizm endüstrisinin en verimli buluşma noktası yapmak. Bu konuda çalışmalarımıza başladık. Çok geçmeden ATF24 ile ilgili tanıtımlara başlayacağız.”

RAKAMLARLA ATF23

23.607

İki günde 58 ülkeden 23.607 profesyonel ziyaret aldı. (Almanya, Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Bahreyn, Belarus, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Çekya, Çin, Ermenistan, Estonya, Fransa, Gürcistan, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İran, İrlanda, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, Karadağ, Kazakistan, Kıbrıs, Kosova, Kuzey Makedonya, Letonya, Litvanya, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Malta, Mısır, Moldova, Nepal, Özbekistan, Polonya, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Tacikistan, Tayland, Tunus, Ukrayna, Ürdün, Venezuela, Yunanistan)

25.000 m2

25 bin metrekare alan üzerinde kurulan ATF23; 270 katılımcı ve 410 alt katılımcısıyla toplamda 680 markayı bir çatı altında buluşturdu.

2.000 dk

TF23’ün altı sahnesinde, 23 ana başlık altında, 49 konuda, 97 konuşmacının katılımıyla yaklaşık 2 bin dakika süresince ‘%100 Turizm’ konuşuldu. (gmTalks, ATF-Tech Stage, ATF-Communication Stage, Tour Guide Corner, HR - Human Resources Stage, Presidents Stage)

Antalya’da Turizm Fuarı


SEKTÖRÜN ÖNDE GELENLERİ BÜYÜK AÇILIŞTA BULUŞTU

Fuarın açılışını K.K.T.C. Başbakan Yardımcısı ve Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Antalya Valisi Hulusi Şahin, K.K.T.C. Milletvekili Dr. Ahmet Savaşan, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkan Yardımcısı Fatih Kabadayı, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, TÜRSAB Akdeniz BTK Başkanı Rıza Perçin ve GMT Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Meral birlikte yaptı. Açılış kapsamında yapılan konuşmalarda şu ifadeler öne çıktı:

K.K.T.C. Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu: “Bu fuarın yeni işbirlikleri kurma ve mevcut ilişkilerin güçlenmesiyle ilgili olanak tanıması hepimiz için oldukça önemli. Giriş sırasında bütün dostları gördüm, onlar kadar ben de mutlu oldum. Bu ikili ilişkilerin önümüzdeki süreçte artmasını temenni ediyorum. Fuarımızda yapılacak görüşmelerin daha ileri boyuta taşınmasını diliyorum. Bugünkü fuarın ne kadar zengin olduğunu, farklı ülkelerin ve farklı konseptlerin de içimizde olduğunu görmek şahsım adına mutluluk verici.”

Antalya Valisi Hulusi Şahin: “Turizmin ve ticaretin olduğu yerlerde önyargılar kırılır, barışın tohumları ekilir. Turizm sadece acente ve otel bağlantısı değil, çok geniş bir operasyon. Bu aktörleri bir araya getirmek çok önemli. Turizm çok dinamik bir sektör, yeni trendleri görmek açısından da Antalya Turizm Fuarı çok kıymetli. Bu fuarın Antalya’da yapılıyor olması da çok kıymetli. Antalya; şehir olarak çok güzel, ‘turizm, tarih, kültür, tarım, gastronomi şehridir’ diyebiliriz. Sadece deniz değil bu şehirde her çeşit turizm faaliyeti yürütülebilir. Biz bugün buradayız. Sizden ricam, sürdürülebilir bir faaliyet yürütelim. Sadece denizden, kumdan ibaret olan turizm bizi artık tatmin etmiyor. Antalya’nın dağları, ovaları var. Çok köklü bir Türkmen yörük kültürü var, bunları keşfedelim ve turizm faaliyetlerimizin içine monte edelim.”

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu: “AKTOB ve TÜROFED olarak, Antalya’da özellikle bu zor dönemde başarıyla düzenlenebilmiş olan bu fuarın bizlerin göz bebeği olduğunu vurgulamak isterim. Psikolojik olarak zor durumda olduğumuz pandemide bile bu fuarı düzenleyen Selçuk Meral ve ekibini tebrik ediyorum. Bu fuarın beşincisinin düzenlenmesinin yanı sıra bu kadar büyümesi de bizim için çok değerli.”

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya: “Dünya ile rekabet gücümüzün en yüksek olduğu sektör turizmdir. Bu başarı sektör temsilcilerimizin özveriyle çalışması sonucudur. Bu başarıda katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. ATF bu başarının artarak devam etmesi bakımından önemli bir misyonu üstleniyor. Turizm, farklı dil, din ve ırktan insanların birbirini tanımasına olanak sağlayan yapısıyla dünya barışı için önemlidir. Bu yönüyle her turizmci bir barış elçisi sorumluluğu da üstlenmektedir. Turizm ülkemizin zeytin ağacıdır. Biz turizmciler her durumda ülke ekonomimize katkı sağlamaya devam ediyoruz. Dünya turizmindeki amansız rekabette durmaksızın çalışacağız. Bu düşüncelerle Antalya Turizm Fuarı’nın hayırlı olmasını diliyorum.”

İlandır

BAKMADAN GEÇME!