Adolphe Sax kimdir? Google'dan yeni doodle

Güncelleme Tarihi:

Adolphe Sax kimdir Googledan yeni doodle
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2015 10:47

Arama devi Google, saksafonu icat eden ve ilk kullanan kişi olan Adolphe Sax'ı 201. doğum gününde doodle yaptı.

Haberin Devamı

Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google, özel günler için özel Doodle'lar hazırlamaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde George Boole'ın 200. doğum günü, Karin Boye'un 185. doğum günü, Lygia Clark'ın 95.doğum günü Doodle'ları ile bize dünya tarihini yaşatan Google, bugün ise saksafonu icat eden ve ilk kullanan kişi olarak tanınan Adolphe Sax'ın 201. doğum gününü bir doodle ile hatırladı.

Google'ın 'Street View' özelliği artık Türkiye'de

ADOLPHE SAX KİMDİR?

Antoine-Joseph "Adolphe" Sax (6 Kasım 1814 – 4 Şubat 1894) günümüzde kullanılan haliyle saksafonu icat eden ve ilk kullanan kişidir. Belçika'nın Dinant şehrinde doğmuştur. Babası Charles-Joseph Sax da bir müzik aletleri yapımcısıydı.

Google internet balonlarıyla dünyayı saracak

Adolphe genç yaşlarında enstrüman üretmeye başlamıştır. İki flüdü ve bir klarnetiyle on beş yaşında bir yarışmaya katılmıştır. Sonradan bu iki enstrümanı öğrenmek için Brüksel'deki Royal School of Singing'e gitmiştir.

Haberin Devamı

Okulu bıraktıktan sonra, babası ürettiği enstrümanlarla eve para getirirken, Adolphe'da enstrüman tasarımlarıyla gündeme gelmiştir. Adolpe'un ilk önemli icadı bas klarnette tasarım değişikliğidir. 20 yaşında ürettiği enstrümanın patenti Adolf'a aittir.

Dinant şehrinin halen saksafon üretiminde önemli merkezlerden biri olması, Adolphe Sax'ın yerleştirdiği üretim biçiminden kaynaklanmaktadır. (Vikipedi)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!