Adana'da 'Anadolu YPG' yapılanması çökertildi

Güncelleme Tarihi:

Adanada Anadolu YPG yapılanması çökertildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2016 13:22

Adana'da 'Anadolu YPG' yapılanması çökertildi

Haberin Devamı

Fatih KARAÇALI/ ADANA, (DHA) - ADANA'da bölücü terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması olduğu kaydedilen 'Anadolu YPG'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 20 zanlıdan 5'i sorgularının ardından serbest bırakılırken, 6'sı çocuk 15'i adliyeye sevk edildi.
Adana Emniyet Müdürlüğü'nün Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, bölücü terör örgütü PKK adına korsan gösterileri organize edip, polise molotof kokteyli ve el yapımı patlayıcılarla saldıranlara yönelik çalışma başlattı. Korsan gösterilere katılanların saptanabilmesi için zırhlı polis araçları ile mobese kameralarına yansıyan görüntüleri inceleyen ekipler, eylemlerde ön saflarda yer alanların kimliklerini belirledi. Terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması olan 'Anadolu YPG' üyesi olduğu anlaşılan göstericileri yakalamak için de 14 Mayıs'ta şafak operasyonu düzenledi. Merkez Yüreğir İlçesi'nin Anadolu, 19 Mayıs, Yunus Emre ve Başak mahallelerinde önceden belirlenen 24 adrese havadan helikopterin de verdiği destekle giren TEM Şube ekipleri, 11'i çocuk 20 zanlıyı yakaladı.
Gözaltına alınarak sağlık kontrolünden geçirilip, Adana Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 20 zanlıdan 5'i ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Yaşı küçük olan 6'sı çocuk, 15 zanlı ise Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!