AÖL kayıt yenileme ve kayıt işlemi nasıl yapılacak? AÖL ek sınav ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

AÖL kayıt yenileme ve kayıt işlemi nasıl yapılacak AÖL ek sınav ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2017 12:05

AÖL kayıt yenileme işlemi için detayları araştıran vatandaşlar, çeşitli sebepler dolayısıyla açıktan almak zorunda oldukları eğitimleri için yeni dönem kayıtlarını tamamlayacak. AÖL kayıt yenileme ve yeni kayıt işlemlerinin yanı sıra mezuniyetlerini tamamlayan adayların merakla sorguladığı ek sınav konusu da araştırılmaya devam ediyor. İşte, AÖL kayıt yenileme ve ek sınav konusu hakkında öğrencilerin merak ettiği bazı detaylar

Haberin Devamı

2017 AÖL kayıtlarının nasıl yapılacağı binlerce öğrenci tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Lise öğrenimlerini dışarıdan tamamlamak isteyen vatandaşlar Açıköğretim Lisesinde okumak için AÖL kayıt takvimini araştırıyorlar. Öte yandan AÖL kayıtları için nereye başvurulucağını merak eden vatandaşlar internetten konuyla ilgili açıklamaları takip ediyorlar. Peki, 2017 AÖL kayıtları nasıl yapılır? AÖL kayıtları için nereye başvurulucak? İşte, AÖL kayıt takvimi.

AÖL KAYIT TAKVİMİ

Açık Öğretim Lisesi 2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönem İlk Kayıt Başvuruları 21 Ağustos – 15 Eylül 2017 tarihleri arasında, Açık Öğretim Lisesi 2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönem Mazeretli İlk Kayıt Başvuruları 18 Eylül– 22 Eylül 2017 tarihleri arasında İl ve ilçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinden yapılacak. 

Haberin Devamı

Açık Öğretim Lisesi 2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönem Kayıt Yenileme Başvuruları  21 Ağustos – 15 Eylül 2017 tarihleri arasında Açık Öğretim Lisesi 2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönem Mazeretli Kayıt Yenileme Başvuruları 18 Eylül – 22 Eylül 2017 tarihleri arasında İl ve ilçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinde yapılacak. 

AÖL KAYITLARI İÇİN NEREYE BAŞVURULACAK?

AÖL başvuruları, İl ve ilçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri tarafından yapılacak. 

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ KAYIT İŞLEMLERİ

Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak olan öğrencilerden, 18 yaşını doldurmamış olanların velileri ile birlikte, 18 yaşını doldurmuş olanların ise zorunlu durumlar dışında bizzat kendilerinin Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne başvurması gerekmektedir.  Açık Öğretim Lisesine kayıtlarda yaş sınırlaması bulunmamaktadır. 

AÖL'DE EK SINAV YAPILACAK MI?

Açık Öğretim Lisesi'nde (AÖL) ek sınav için beklenti devam ediyor. ÖSYS yerleştirmesi ile bir üniversiteye kayıt yapma hakkına sahip olan adaylar, AÖL'de bazı derslerden mezun olamadıkları için ek sınav beklentisine girdi. İşte, adayların bu sorunuyla ilgili ÖSYM'nin yayımlamış olduğu açıklama;

Haberin Devamı

"Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme, tek ders yada ek sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 29 Aralık 2017 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgeleyemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır." 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da öğrencilere kısa bir süre içerisinde ek sınav duyurusu yapacağı düşünülmektedir. 

Haberin Devamı

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNE KİMLER BAŞVURABİLİR? 

a) İlköğretim okulu/ortaokul mezunu olanlar, b) Lise ve meslek liselerinden ayrılanlar, c) Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ya da Yurt Dışındaki Eğitim Müşavirliği/Eğitim Ataşeliklerinden, yukarıdaki (a) ve (b) maddelerindeki şartlardan birini taşıyan Denklik Belgesi almış olanlar. başvurabilir. 

İLK KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAK

a) e-Okulda Kaydı Olan Öğrencilerden; İlköğretimi tamamlayanlar ile liselerin ara sınıflarından ayrılanlardan,  Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe,  T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge istenir. Ayrıca sistem üzerinden alınan kayıt raporunu imzalamaları gerekmektedir. (18 yaşından küçük öğrencilerin kayıt raporu velileri tarafından imzalanacaktır).  

Haberin Devamı

b) e-Okulda Kaydı Olmayan Öğrenciler İçin; 

İlköğretim Okulu veya Ortaokul Mezunu Öğrencilerden;

 T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge, Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5x6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf, İlköğretim okulu veya ortaokul diplomasının aslı (diploması kayıp olanlardan Diploma Kayıp Örneğinin aslı), istenir.

Orta Öğretim Ara Sınıflarından Ayrılan Öğrencilerden;

 T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge, Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5x6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf, Tasdikname/tasdikname kayıp belgesinin ve ekinde okuduğu tüm sınıflara ait not döküm çizelgesinin aslı,  T.C Kimlik Numarası olmayanlardan ilk kayıt sınav bedelinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı, istenir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!