ABD'ye seyahat edeceklere kötü haber

Güncelleme Tarihi:

ABDye seyahat edeceklere kötü haber
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2017 07:40

ABD'ye gidecekseniz elektronik eşyalarınızı yanınıza alırken bir konuda dikkatli olmanız gerekiyor. Aralarında İstanbul'un da bulunduğu, sekiz ülkedeki 10 hava limanından ABD'ye doğrudan sefer yapacak uçaklara binecek olan yolcular kabinde yanlarına boyutu cep telefonundan büyük elektronik cihaz alamayacak.

Haberin Devamı

Söz konusu yasağı doğrulayan THY, şu açıklamayı yaptı: "ABD varışlı seferlerimizde geçerli olmak üzere, cep telefonu veya akıllı telefondan daha büyük elektronik cihazların kabin içinde taşınmaması konusunda ilgili otoritelerce karar alınmıştır." Ancak maddi değeri yüksek bu cihazların bavulla bagaja verilecek olması, akıllara hırsızlık riskini getiriyor. Özellikle ABD'deki bavul hırsızlığı oranının yüksekliği, yolcuları bekleyen büyük tehlikeyi ortaya koyuyor.

Söz konusu hava limanlarından ABD'ye direkt uçuş yapan uçaklara binecek yolcuların, dizüstü ve tablet bilgisayarların yanı sıra kamera ve DVD oynatıcı gibi elektronik cihazları kabine almaları yasaklandı. Bu cihazların bagaja verilmesi koşulu getirildi. Tıbbi cihazların ise bu uygulamanın dışında tutulduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Direktifin bir güvenlik tehdidi sonucu verildiği açıklandı. Yasağın ne kadar süreceği ise belirtilmedi. Adı açıklanmayan bir yetkili, CNN'e yaptığı açıklamada, yasağın Arap Yarımadası El Kaidesi ve kısa süre önce Yemen'de Amerikan özel kuvvetlerince yapılan bir baskında elde edilen istihbaratla ilişkili olduğunu öne sürdü.

ABD İç Güvenlik Bakanlığı konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. Dışişleri Bakanlığının ise Amerikan medyasına, elçiliklerin ilgili havayolları şirketlerini bilgilendirmeye başladığını açıkladığı duyuruldu.

Associated Press'e konuşan ABD'li bir yetkili, söz konusu yasağın, dünya genelindeki 10 uluslararası havalimanından ABD'ye yapılan direkt uçuşları kapsadığını söyledi. İsmi açıklanmayan yetkiliye göre, bu kentlerden biri İstanbul.

ABD'li yetkili diğer kentleri ise şöyle sıraladı:

- Kahire (Mısır)
- Amman (Ürdün)
- Kazablanka (Fas)
- Doha (Katar)
- Riyad ve Cidde (Suudi arabistan)
- Abu Dabi ve Dubai (Birleşik Arap Emrilikleri)
- Kuveyt kenti (Kuveyt)

Associated Press'e konuşan bir başka ABD'li yetkili, yasaktan dokuz hava yolu şirketinin etkileneceğini söyledi ancak isimlerini açıklamadı. Yetkililer, yasaktan ABD'li hava yolu şirketlerinin etkilenmeyeceğini duyurdu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: UÇMAZ GİBİ GÖRÜNEN AMA UÇAN 25 UÇAK

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!