AB’DE KİMSE KUTLAMADI

Güncelleme Tarihi:

AB’DE KİMSE  KUTLAMADI
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2016 12:09

Avrupa liderleri tarafından sıcak karşılanan İngiltere’nin yeni Başbakanı Theresa May’in aksine Dışişleri Bakanı Boris Johnson’a AB’den tebrik mesajı gönderilmedi.

Haberin Devamı

İNGİLTERE’nin yeni Başbakanı Theresa May’in, İngiltere’nin AB’den çıkışında önemli roller üstlenecek makama, referandumda sert ve tartışmalı açıklamalarıyla öne çıkan eski Londra Belediye Başkanı Johnson’ı dışişleri bakanlığına getirmesi Avrupa’da soğuk karşılandı. 

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, İngiltere Başbakanı Theresa May’e görevi devralınca tebrik ve başarı mesajları gönderirken, benzer bir durum İngiltere'nin yeni Dışişleri Bakanı Boris Johnson için söz konusu olmadı.

YALANCI VE SORUMSUZ

Fransa Dışişleri Bakanı Jean Marc Ayrault, Johnson’ın ‘İngiliz seçmenini yanlış yönlendiren bir yalancı’ olduğunu söylerken, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, “İngiltere’yi AB’den ayrılmaya ikna eden sorumsuz” diye konuştu.
Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ise Birleşik Krallık'ın tehlikeli ve kirli döngüyü kırması gerektiğini, bu durumun tüm Avrupa’yı olumsuz etkilediğini kaydetti.

Haberin Devamı

NAZİ ALMANYASINA BENZETMİŞTİ

Boris Johnson, bakanlık görevi öncesinde, AB’yi Nazi Almanyası’na benzetmesinden ötürü AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans tarafından sert şekilde eleştirilmişti. Johnson, Osmanlı döneminde Damat Ferit Paşa hükümetinde bakanlık yapmış Ali Kemal Bey'in torununun oğlu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!