9. gece

Güncelleme Tarihi:

9. gece
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2016 00:53

İZMİR Konak Meydanı’nda darbe girişiminin ardından başlayan demokrasi nöbeti 9’uncu gününde de devam etti. Ellerindeki bayraklarla alanı dolduran tutan İzmirliler, sık sık idamın geri gelmesi yönünde sloganlar attı, “Son darbe bükücü”, “Sayın cumhurbaşkanım sonuna kadar seninleyiz”, “Sefer bizim, zafer Allah’ın olsun” pankartları açtı.

Haberin Devamı

ONA ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ

Meydana gelerek vatandaşların coşkusuna ortak olan AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, “Dünyada yaşanan darbe girişimlerinde gördük. Liderler hemen başka ülkelere kaçıyordu. Ama bizim liderimiz aslanlar gibi İstanbul’a geldi ve vatandaşlarımıza ‘Sokağa çıkın’, ‘Vatanınıza sahip çıkın’ dedi ve darbeyi durdurdu. Bizler bugün sağlıklı nefes alabiliyorsak başkomutanımıza çok şey borçluyuz. O yüzden biz farklılıklarımızı ayrıştırıcı olarak değil, zenginlik olarak görüyoruz. Bugün 9’uncu gün ve alanlar yine dolu. Nöbet tutan gözleri cehennem ateşi yakmaz. Buradaki millette bu iman var” dedi.


O YÜREĞİ BİZ GÖRÜYORUZ
İzmir’in demokrasiye sahip çıktığını belirten Delican, “İzmirlinin vatanına nasıl sahip çıktığını görüyorsunuz. Bu meydanlar zaten o yüreği ortaya koyuyor. Biz gerçekten de ülke olarak necip bir millete sahibiz. Sokaktaki vatandaşlarımızla bire bir övünsek azdır. Yeter ki demokrasiye zarar gelmesin diye, o tankların önünü yatacak binlerce İzmirli var” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!