66 hâkim-savcıya ihraç

Güncelleme Tarihi:

66 hâkim-savcıya ihraç
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2016 22:10

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Genel Kurulu, FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında geçici olarak görevden uzaklaştırılan 66 hâkim ve savcıyı daha dün oy birliğiyle meslekten ihraç etti. Böylece, HSYK, soruşturmanın başından itibaren 3 bin 456 hâkim ve savcıyı ihraç etmiş oldu.

Haberin Devamı

ERGENEKONCU HÂKİMLER

HSYK Başkanvekili ve İkinci Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, ByLock kullananlar arasında eski yeni HSYK üyeleri, Yargıtay, Danıştay üyeleri ile Ergenekon hâkim ve savcılarının da bulunduğunu açıkladı. Yılmaz, meslekten ihraç edilen eski HSYK üyeleri Nesibe Özer, Ahmet Kaya ve Kerim Tosun’un da aralarında bulunduğu 1800 yargı mensubunun ByLock kullanıcısı olduğunu söyledi.

66 hâkim-savcıya ihraç

Yılmaz, önümüzdeki hafta daha önce açığa alınıp meslekten ihraçlarına karar verilen 3 bin 390 hâkim-savcının yeniden inceleme taleplerinin değerlendirilip karara bağlanacağını söyledi. Yılmaz, ihraç kararlarını, karşılarındakinin meslektaşları olduğunu düşünerek titizlikle ve deliller ışığında verdiklerini vurguladı. Yılmaz FETÖ üyesi olanlar dışında kimsenin bu süreçten zarar görmeyeceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!