6 Ocak'ta kar nedeniyle okulların tatil edildiği iller

Güncelleme Tarihi:

6 Ocakta kar nedeniyle okulların tatil edildiği iller
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 06, 2016 08:25

Yoğun kar yağışı nedeniyle bazı il ve ilçelerde eğitime ara verildi.

Haberin Devamı

Ä°ÅŸte o iller:

TUNCELİ: Tunceli’de yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ile Nazimiye, Hozat, Pertek ve Çemişgezek ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

MALATYA: Yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve tüm ilçelerde bugün ilk ve ortadereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

BİTLİS: Kar yağışı nedeniyle il genelinde okullar bugün tatil edildi.

ŞANLIURFA: Siverek İlçesi’nde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli eğitim kurumları bugün tatil edildi. 

ERZİNCAN: Erzincan kent merkezi ve bağlı köyler ile İliç, Kemah, Kemaliye ve Refahiye ilçelerinde eğitime ara verildi.

ŞIRNAK: Şırnak Valiliği, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il merkezi ve bağlı belde ile köylerde, eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı. 

ELAZIĞ: Elazığ'da il genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bugün tatil edildi.

Haberin Devamı

DİYARBAKIR:  Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle 6 Ocak Çarşamba günü merkez 9 ilçede eğitim- öğretime 1 gün süreyle ara verildiği bildirildi.
Açıklamada, "İlimiz Diyarbakır’da devam eden olumsuz hava şartları ve kar yağışı nedeniyle merkez Yenişehir, Sur, Kayapınar, Bağlar ile Çınar, Çüngüş, Dicle, Hani ve Lice’de 6 Ocak Çarşamba günü özel ve resmi tüm eğitim kurumlarında eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verildi. Ayrıca, engelli ve hamile çalışanlar da anılan tarihte idari izin sayılacaklardır. Geriye kalan diğer ilçelerin durumu ilerleyen saatlerde değerlendirilecek ve gerekli duyurular yapılacaktır" denildi.

BİNGÖL: Bingöl Valiliği, kar yağışı nedeniyle il merkezi ve köyler ile Karlıova İlçesi'nde bugün eğitime ara verildiğini açıkladı.

BARTIN: Bartın'da kar nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bugün de tatil edildi. Önceki gün ve dün okulların tatil olduğu kentte eğitime 3 gün ara verilmiş oldu.
Ayrıca Ulus İlçesi’nde de kar nedeniyle yarın okullar 1 gün tatil edildi.

AĞRI: Ağrı'nın Tutak Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada kar yağışı nedeniyle ilçedeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.               
Ayrıca, Hamur ilçesinde de köy okulları ile ilçe merkezinde taşımalı eğitim verilen ilk ve orta dereceli okulların da 6 Ocak Çarşamba günü tatil edildiği açıklandı.

Haberin Devamı

KARS: Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nde olumsuz hava şartları nedeniyle merkez ve köylerdeki ilk ve orta dereceli okullar, 6 Ocak Çarşamba tatil edildi.      

BAYBURT: Bayburt'ta etkili olan kar nedeniyle okullar bugün tatil edildi.

KASTAMONU: Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde ulaşımda güçlük çekildiğini belirtti.    Bu nedenle bazı ilçelerde bugün eğitime ara verilmesini kararlaştırdıklarını dile getiren Bahçacıoğlu, "Yoğun kar yağışı nedeniyle Bozkurt'taki tüm okullarda, İnebolu'da ise ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verilecek'' dedi.

ÇANKIRI: Çankırı'nın Yapraklı İlçesi ile tüm köylerindeki okullarda eğitime ara verildi.

Haberin Devamı

SAMSUN: Samsun'un Alaçam İlçesi'nde taşımalı eğitim verilen okullarda kar nedeniyle eğitim yapılmayacak.

BATMAN: Sason Kaymakamı Tekin Dundar ilçe genelinde etkili olan kar dolayısıyla yaşanan don ve buzlanmadan nedeniyle herhangi bir mağduriyete yer vermemek amacıyla ilçe merkezi ve köylerdeki tüm okullarda bugün eğitime ara verildiğini söyledi.

SÄ°Ä°RT: Siirt'te ulaşımda sıkıntı çekilen, yolları kapalı köy okulları ile taşımalı eÄŸitim kapsamındaki öğrenciler, bir gün süreyle idari izinli sayılacak.  Â
Siirt Valiliği'nden yapılan açıklamada, il ve ilçelere bağlı köylerde taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler de dahil olmak üzere eğitim ve öğretime devam edileceği, ilçelere bağlı ulaşımda sıkıntı çekilen, yolları kapalı köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin ise 6 Ocak 2016 Çarşamba günü bir gün süreyle idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Haberin Devamı

ADANA: Adana'nın Tufanbeyli İlçesi'nde 2 gündür devam eden ve 1 metreyi bulan kar nedeniyle okullar tatil edildi.

VAN: Van'ın ErciÅŸ Ä°lçesi'nde aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle tatil süresi 6. gününe ulaÅŸtı.  Â
Geçtiğimiz cuma günü Yılbaşı resmi tatiline kar yağışının da eklenmesi okullardaki tatil süresini uzattı. İlçede ilk ve orta dereceli okullar 6. gününe de tatille girdi. Erciş İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe genelinde okulların tatil edilmesi kararı aldı.  

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!