53 milyon sterlin tazminat kazandı

Güncelleme Tarihi:

53 milyon sterlin tazminat kazandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2016 08:42

Model Christina Estrada, boşandığı eşi Suudi milyarder Şeyh Cuffali’den 53 milyon sterlin (200 milyon TL) tazminat kazandı

Haberin Devamı

İngiliz magazin basınının merakla izlediği boşanma davası, dün başkent Londra'da sonuçlandı. Dünyaca ünlü eski manken ve fotomodel Christina Estrada'yla (54) Suudi milyarder Şeyh Velid Cuffali (61) arasındaki anlaşmazlığı sonuca bağlayan mahkeme, Estrada'ya 53 milyon sterlin yani yaklaşık 200 milyon Türk lirası tazminat ödenmesine karar verdi. Ünlü mankenin avukatları, bu miktarın İngiliz adalet tarihinin en yüklü tazminatlarından biri olduğunu açıkladı. 2001'de Christina Estrada ile evlenen Şeyh Velid Cuffali, yaklaşık 13 yıl evli kaldığı ünlü mankeni 2014'te tek taraflı olarak boşamıştı.

1 MİLYONU KIYAFET PARASI

Olayı mahkemeye taşıyan Estrada, evlilik boyunca podyumlardan uzak kalmasının ve evlilik sırasında kaybettiği ününün karşılığı olarak, eski eşinden 196 milyon sterlin tazminat talep ederek dava açmıştı. Estrada, mahkemeye verdiği dilekçede, bu miktarın 1 milyon sterlininin "kıyafet masrafları" olduğunu belirtmişti. Londra'da yaşamını sürdüren Christina Estrada mahkemede, eski kocasının mal varlığının en az 6 milyar sterlin olduğunu iddia etti. Şeyh Cuffali'nin avukatları ise kanser hastalığıyla mücadele eden müvekkillerinin sadece 100 milyon sterlin civarında bir serveti olduğu savunmasında bulundu. Ancak resmi kayıtlara göre, 2015 itibariyle Şeyh Velid Cuffali'nin serveti en az 4 milyar sterlin yani yaklaşık 16 milyar Türk lirasını buluyor.

BAKMADAN GEÇME!