5 milyon TL alışveriş 503 bin TL indirim

Güncelleme Tarihi:

5 milyon TL alışveriş 503 bin TL indirim
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2017 15:54

Yenimahallelilerin yüzlerce işyerinden indirimli alışveriş yapmalarını sağlayan ‘HalkKart’ projesi, ekim 2016’dan bu yana 52 bin 500 kişiye ulaştı. HalkKart’la 6 ayda yapılan alışveriş miktarı 5 milyon TL’yi bulurken, toplam indirim tutarı ise 503 bin lira olarak belirlendi.

Haberin Devamı

‘HalkKarT’ projesiyle tüm Yenimahalle’de yaşayanların ilçedeki farklı alanlardaki işletmelerden indirimli alışveriş yapmalarını sağlayan Yenimahalle Belediyesi, 2016’nın ekim ayından bugüne toplamda 52 bin 500 HalkKart dağıttı. Özel okullardan hastanelere, marketlerden pastanelere, kuyumculardan nikâh ve düğün organizasyonlarına kadar belediyenin anlaşma yaptığı toplam firma sayısı da 510 oldu. Yenimahalleliler HalkKart’la marketlerde 1 milyon 466 bin 23 TL, akaryakıt istasyonlarında 236 bin TL, hastanelerde 832 bin 13 TL, diğer anlaşmalı firmalarda ise 2 milyon 500 bin TL’lik alışveriş yaptı. Böylece 6 ayda HalkKart’la yapılan toplam alışveriş miktarı 5 milyon 34 bin 36 TL’ye ulaştı. Toplam indirim tutarı ise 503 bin 403 TL olarak belirlendi.

Haberin Devamı

YAŞAR: HEDEFİMİZ 100 BİN

Yenimahalle’de HalkKartlı sayısını ilk aşamada 100 bin olarak belirlediklerini söyleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar şöyle konuştu: “Sokakta en çok gezen belediye başkanlarından biri olarak, halkın da esnafın da içinde bulunduğu koşulları iyi gözlemlediğime inanıyorum. Halk mutsuz, endişeli, esnaf arkadaşlarım ise satış yapamamaktan şikayetçi. Bu soruna bir nebze olsun el koymak istedik. Bu kart hem vatandaşı hem de satıcıyı memnun edecek. HalkKart yaygınlaştıkça ekonomi Yenimahalle’de canlanacak, halk kendi bölgesindeki esnaftan alışveriş yapacak, esnaf kazanacak halk kazanacak. Zaten sloganımız da bu. Halk Kart bir banka kartı değil, bankacılık işlemi yapılamaz. Sadece Yenimahalleli olduğunun kanıtıdır ve bu kartı gören esnaf hemşerisine indirim yapar.”

FESTİVALDE 2 BİN 500 KART DAĞITILDI

Öte yandan Yenimahalle Belediyesi iki gün süren 8. Yıl Festivali ve Halk Kart Tanıtım Toplantısı’nda da HalkKart’ı olamayan 2 bin 500 vatandaşa kart verdi. Yaklaşık 10 bin Başkentliyi ağırlayan festivade indirim sağlayan 76 firma da stant açtı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!