GeriSeyahat 5 adımda Toronto
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
5 adımda Toronto

5 adımda Toronto

Kanada'nın en renkli kentlerinin başında gelen Toronto'yu 5 adımda gezmeye hazır mısınız? İşte 5 adımda Toronto gezi rehberi...

Kuzey Amerika'da bulunan ve Kanada'nın en kalabalık ve en büyük şehri olan Toronto aynı zamanda dünyanın yaşanabilecek en iyi şehirleri arasında. Temiz sokakları, çok kültürlü yapısı ve suç oranının düşük olmasıyla adeta cazibe merkezi haline gelen Toronto, oldukça modern ve yüksek yaşam standartlarına sahip olan bir şehir. Ontario eyaletinin merkezi olan şehir, Kanada'nın en renkli kentlerinin başında geliyor. İşte 5 adımda Toronto gezi rehberi:

1. Harbourfront

Şehrin göl kıyısında yer alan bu liman, açık hava tiyatrosu, galerileri, restoran ve cafeleriyle her daim canlı ve hareketli bölgelerden biri. Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği yerler arasında bulunan limandan ayrıca gezi tekneleri de kalkıyor. Gün boyunca kalkan pek çok gezi teknesi ile şehrin güzelliklerini göl üzerinden keşfetmek mümkün. Şehrin en önemli festivallerine ve açık hava gösterilerine de ev sahipliği yapan liman bölgesi, gün batımını izlemek için de en ideal yerlerden.

5 adımda Toronto

2. CN Tower

Canadian National Kulesi, diğer adıyla CN Tower şehri 360 derece görebileceğiniz yerlerden biri. İki yerden gözlem yapılabilen kule 350 ve 450 metrelik iki gözlem merkezine sahip. Kule gözlem noktalarında ayrıca "Edgewalk" adı verilen macera yürüyüşleri yapmak mümkün. Adrenalin dolu dakikalar yaşamak isteyenler ve fotoğrafa doymayanlar için CN Tower eğlenceli bir yer.

5 adımda Toronto

3. Distillery District

Tarihi yapıları, mağazaları, sanat galerileri ve birbirinden konsept kafe ve restoranlarıyla şehrin en popüler yerlerinden biri olan Distillery bölgesi, hem alışveriş yapma hem de birkaç saat geçirerek şehri daha yakından keşfetmek isteyenler için ideal bir yer. Trafiğe kapalı olan bölgede farklı tatlar denemek mümkün.

5 adımda Toronto

4. St. Lawrence Market

Dünyadaki en popüler yiyecek pazarları arasında bulunan Lawrence Pazarı, turistlerin yoğun ilgi gösterdiği yerler arasında bulunuyor. Yöresel tatların yanı sıra dünya mutfağından pek çok markanın ürününe de bu pazardan ulaşabilir ve kendinize harika bir yemek ziyafeti çekebilirsiniz.

5 adımda Toronto

5. Dundas-Yonge Square

Şehrin en popüler meydanı olan Dundas-Yonge Square 24 saat canlı olan bir yer. Cıvıl cıvıl restoran ve kafelerin yanı sıra sokak sanatçılarının performanslarını sergiledikleri ve şarkıcıların konserlerini verdiği meydanda ünlü alışveriş merkezi Eaton Center da yer alıyor.

5 adımda Toronto

False