4 Tankı durdurduk

Güncelleme Tarihi:

4 Tankı durdurduk
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2016 15:12

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi, Mamaklıların Genelkurmay’a gitmek üzere üzere harekete geçen 4 tankı durdurarak, daha kanlı bir gece yaşanmasının önüne geçtiğini söyledi.

Haberin Devamı

Akgül, belediye iş makinalarıyla da ilçede bulunan 28. Mekanize Tugayı ve 4. Kolordu’nun kapılarını kapattıklarını ve diğer tankların çıkmasını engellediklerini kaydetti. Başkan Akgül, kalkışma gecesinde Mamak’ta yaşananları özetle şöyle anlattı:

“28. Mekanize Tugayı ve 4. Kolordu Komutanlığı Mamak’ta. Buradan çıkan tankların Genelkurmay’a gitmesi için belediyemizin de bulunduğu Mamak Caddesi’nden geçmesi gerekiyordu. Tanklar bizim bulunduğumuz yerden geçecekti ve biz de yolu kapatarak tankların önüne geçtik. Bize tatbikata gittikleri cevabını verdiler. Askerler bize ‘neden yolu kapattınız’ diye soruyor. Biz ‘sizin dünyadan haberiniz yok mu, nereye gittiğinizi bilmiyorsanız ya bize hikaye anlatıyorsunuz ya da siz safsınız, bu ülkede darbe teşebbüsü oldu. Genelkurmay başkanımızı rehin aldılar ve siz hala olaydan habersiz gibi bir tavır içerisindesiniz’ dedik. Konuştuğumuz asteğmen ve erler darbe girişimi yaşandığını bilmiyorlardı. 

Haberin Devamı

MİLLETE SIKACAĞIMA KAFAMA SIKARIM

Askerler tetikte bekliyor, insanlar ise zaman geçtikçe galeyana gelmeye başlıyordu. Cumhurbaşkanımızın canlı yayın bağlantısında vatandaşlara meydanlara çıkın çağrısıyla bizim olduğumuz yerde bir anda 4-5 bin kişi geldi. O sırada iş makinalarımızı kolordunun üç giriş kapısını kapatacak şekilde yönlendirdik. İki iş makinamızı emniyet müdürlüğüne gönderdik. 3-4 kamyonu da Mamak Caddesi’ne tankların önüne kapattık. Yaklaşık 4 saat sürenin sonunda askerleri ikna ettik. ‘Bu insanları ezip, öldürüp mü geçeceksiniz, bunlar sizin anneniz, kardeşiniz’ dedik. Asteğmen ‘ben bu millete sıkacağıma kafama sıkarım’ cevabını verdi. İlk olarak tank şoförü çıktı, Türk bayrağını omzuna astı, diğer arkadaşlarını da çağırdı, ‘Tatbikat var dediler kandırdılar bizi’ açıklamasını yaptı.

DARBECİ BİNBAŞIYI YAKALADIK

Tanklardaki rütbeliler rütbelerini sökmüş bekliyordu. 3’üncü tanktan bir uzman, beylik tabancasıyla havaya ateş etmeye başladı, bir kardeşimizi şehit etti sonra kapakları kapattılar gizlendiler. Tankların birinde rütbeli olduğu belli olan biri var ama sesi çıkmıyordu. Bizim sürekli olarak konuştuğumuz Asteğmen ise bu kişiyi tanımadığını yolda binbaşı kimliğini göstererek tanka bindiğini anlattı. Bu kişinin sonradan Ergenekon ve Balyoz davalarında mağdur olanların sürekli şikayet ederek dillendirdiği bir isim olduğunu öğrendik. Yani o gece de darbecilerin gönderdiği, darbeyi organize edenlerden bir tanesiymiş. Askerleri tanklardan dışarı çıkardık, bu binbaşıyı da da yakalayarak terörle mücadele ekiplerine teslim ettik.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!