250 bin lirayı 2 yılda döndürüyor

Güncelleme Tarihi:

250 bin lirayı 2 yılda döndürüyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2016 13:05

Dünyada spor endüstrisindeki gelişmeler teknoloji ile paralel ilerlerken spor salonlarının yerini antrenman stüdyoları alıyor. Bugün Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde uygulanan Elektriksel Kas Uyarımı (EMS) sistemini Türkiye’ye getiren Fitintime, 12 ilde 52 şubeye ulaştı. Marka şimdi bu sayıyı 2 katına çıkarmak için girişimciler arıyor.

Haberin Devamı

AVRUPA başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde uygulanan Elektriksel Kas Uyarımı (EMS) sistemi uygulayan antrenman stüdyolarının sayısı artıyor. EMS sayesinde klasik spor salonlarında yapılan 3-4 saatlik bir antrenmanın etkisini 25 dakikada sağlayan sistemi Fitintime markası ile Türkiye’ye getiren İbrahim Subay, “Türkiye’de 12 ilde 52 şubeye ulaşan Fitintime ile bu sayıyı kısa sürede 2’ye katlamayı hedefliyoruz. Bugün 250 bin liralık bir yatırımı 24 ayda geri döndürmek mümkün” dedi. İbrahim Subay, sistemi ve franchise uygulamalarını şöyle anlattı:

SEKTÖR NASIL BÜYÜYOR
- Spor salonlarına ve stüdyolara üyelik penetrasyonu hızla büyümeye devam ediyor.
- Avrupa’da pazarın büyüklüğü 51.5 milyon üye, 48 bin 217 fitness kulübü ve 26.7 milyar Euro’luk gelire ulaştı.
- Türkiye ise 2015 yılı sonu itibariyle ulaştığı 1.1 milyar Euro’luk pazar büyüklüğü ile Avrupa’nın bu sektördeki ilk 10 ülkesi arasında.
- Son yıllarda gerçekleşen tüm yatırımlara rağmen henüz toplam nüfusun sadece yüzde 2.3’ü bir fitness kulübü üyeliğine sahip.
- Gelişmiş pazarlarda bu oran yüzde 7 ile yüzde 17 arasında seyrediyor.
- Türkiye, Polonya ve Rusya ile birlikte önümüzdeki yıllarda en hızlı büyüyecek ülkeler olarak listenin en üst sıralarında yer alıyorlar.

GELİR-GİDER NASIL
- Toplam yatırım tutarı yaklaşık 250 bin seviyesinde. Franchise giriş bedeli, EMS antrenman teknolojileri, dekorasyon kalemleri, yardımcı ekipmanlar ve ölçüm cihazları anahtar teslim bir Fitintime stüdyosunun yatırım kalemlerini oluşturuyor. * Mevcut franchise giriş bedeli 50 bin lira, aylık royalty bedeli ise işletme cirosundan bağımsız olarak sabit 2 bin 500 lira olarak faturalanıyor. Reklam ve pazarlama katkı payı 500 TL. 

Haberin Devamı

- Bir Fitintime stüdyosunun operasyonel giderlerinin başında kira ve personel giderleri yer alıyor.
- İşletmeci hariç, 2 antrenör ve 1 resepsiyon görevlisi olarak üç personelin istihdam edilmesi gerekiyor.
- Kira ise lokasyona göre değişiklik göstermekle birlikte 2 bin–6 bin TL aralığında oluyor. Tüm bunlara elektrik, su, iklimlendirme, güvenlik, temizlik giderleri, müzik yayın lisansı, reklam-pazarlama katılım payı, SGK, stopaj, primler ve royalty bedeli de ekleniyor. Kabaca bir hesapla aylık bir stüdyonun ortalama maliyeti 19 bin lira seviyesinde oluyor.

NE ZAMAN PARA KAZANIRIM
- Başarılı bir işletme için öngördüğümüz süre yaklaşık 24 ay. Lokasyonun potansiyeli ve işletmecinin becerisine göre süre 18 aya düşebiliyor.
- Yeni bir stüdyomuz açılmadan önce ücretsiz olarak sunduğumuz deneme antrenmanı için talep topluyoruz.
- Özellikle dijital pazarlamaya verdiğimiz önem sayesinde satış odaklı bir pazarlama sistemimiz var.
- Potansiyel üyelerimizin antrenman sistemimizi deneyimlemesini sağlamak birincil önceliğimiz.
- Satışa dönüş oranlarımız ise neredeyse hiçbir sektörde yakalanamayacak kadar yüksek; yüzde 60’ın üzerinde bir oranda.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!