24 yıl hapsi isteniyor

Güncelleme Tarihi:

24 yıl hapsi isteniyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 1999 00:00

Haberin Devamı

Evine giren hırsızı, kaçmaya çalışırken, av tüfeğiyle başından vurarak öldüren emekli astsubay Veli Kayaalp hakkında dava açıldı.

Bakırköy - Geçen pazartesi gecesi Bahçelievler'deki evine girmeye çalışan iki hırsızdan Muhsin Aslan'ı av tüfeğiyle vurarak öldüren 69 yaşındaki emekli astsubay Veli Kayaalp hakkında, 24 yıl ağır hapis istemiyle dava açıldı. Olaydan sonra gözaltına alınan ve tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderilen Kayaalp, adam öldürmek suçundan önümüzdeki günlerde Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

Kaçarken vuruldu

Veli Kayaalp'in emekli olduktan sonra Almanya'daki çocuklarının yanına yerleştiği, Türkiye'ye olaydan bir süre önce tatil için geldiği öğrenildi. Çalışlar Caddesi Yasemin Sokak'taki evine sabaha karşı girmeye çalışan iki hırsıza av tüfeğiyle ateş açan ve kaçan hırsızlardan Muhsin Aslan'ı ensesinden vuran Kayaalp, daha sonra polise teslim olmuştu. Emekli astsubay Kayaalp, polis ve savcılıkta verdiği ifadede, aynı hırsızların geçen yıl da evini soymak istediklerini öne sürdü. Muhsin Aslan'ın eşi Hatice Kayaalp'in boğazına bıçak dayayarak bayılttığını iddia etti. Çok üzgün olduğunu belirten Kayaalp, ‘‘Ben kader kurbanı oldum. Niyetim eşimi ve kendimi korumaktı’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!