TEOG sınavı ne zaman açıklanacak? Gözler MEB'de...

Güncelleme Tarihi:

TEOG sınavı ne zaman açıklanacak Gözler MEBde...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2015 14:21

TEOG mahkeme kararı çıktı mı?, TEOG ne zaman aciklanacak? TEOG 1. dönem sınav sonuçları bugün de açıklanmadı. 8. sınıf öğrencileri şu günlerde en çok ‘’2015 TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?’’ sorusunun cevabını merak ediyorlar. Peki; MEB, TEOG 1.Dönem sınav sonuçlarını açıkladı mı? İşte detaylar...

Haberin Devamı

Ortaöğretim 8. sınıf öğrencilerinin merakla bekledikleri ''TEOG Sınav Sonuçları'' ne zaman açıklanacak? Milli Eğitim Bakanlığı TEOG 1.Dönem sınav sonuçlarını ne zaman açıklayacak? Bu soruların cevaplarını haberimizden öğrenebilirsiniz.

Temel eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında 8. Sınıf öğrencilerinin girdiği merkezi ortak sınavlar 25 Kasım – 26 Kasım tarihlerinde yapıldı. Sınavı atlatan öğrenciler bugünlerde TEOG sınavının sonuçları ne zaman belli olacak? Sorusuna cevap arıyorlar.

MEB, TEOG sonuçlarının açıklanması için mahkeme kararını bekliyordu. MEB, hatalı sorularla ilgili çıkacak her iki karara göre TEOG puanlarını hesapladı. MEB'in mahkemenin vereceği karara göre en geç 15 Ocak 2016 Cuma günü TEOG sonuçlarını açıklaması bekleniyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın TEOG sınav sonuçlarını 2016 Ocak ayında açıklaması bekleniyor. TEOG 1.Dönem sınav sonuçları e-okul üzerinden açıklanacak. Sonuçlar duyurulduğu anda haberimizde olacak.

TEOG sınavı ne zaman açıklanacak Gözler MEBde...

TEOG Sınavına Kaç Öğrenci Katıldı?

Sadece 8. Sınıf öğrencilerinin girdiği TEOG merkezi ortak sınavlarına 1 milyon 174 bin 427 öğrenci katıldı. Öğrenciler, yurtiçinde 970 merkezde, 16 bin 237 okulda, 91 bin 349 salonda sınava katıldı. Yurtdışındaki öğrenciler ise 7 ülkede, 14 merkezde, 22 okulda sınava katıldı.

Ülkemizde ve dünyanın 7 ülkesinde bulunan ortaokul 8’nci sınıf öğrencileri için TEOG sınav maratonunun ilk gün sınavları 25 Kasım’da yapıldı.  Öğrenciler ilk gün Türkçe soru kitapçıklarındaki sorular ile sınava başladılar ve matematik soruları ile devam ettiler. TEOG 1.Dönem sınavının ilk gününü öğrenciler, din kültürü ve ahlak bilgisi sınavı ile tamamladılar.

TEOG 1.Dönem sınavının ikinci günü yani 26 Kasım’da öğrenciler, fen bilimleri, inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil sınavlarına katıldılar. Her iki günde de sınavlar saat 09:00’da başladı ve 12:00’da sonlandırıldı. Öğrenciler her sınav oturumu arasında 30’ar dakika dinlenme molası verdiler.

Haberin Devamı

Her yıl iki defa yapılan TEOG sınavları, 8’nci sınıfların eğitim-öğretim müfredatı baz alınarak yapılıyor. Ancak normal eğitim sürecinde görülen derslerin hepsi TEOG sınav sorusu olarak hazırlanmıyor. Buna göre TEOG sınavında öğrenciler, 6 dersten toplam 120 soruyu cevapladı.

TEOG Sınavında Öğrencilere Yöneltilen Soruların Dersleri ve Soru Sayıları

2015 yılının ilk TEOG sınavında 8’nci sınıf öğrencilerine hangi derslerden soru soruldu? Derslerden sorulan soruların sayısı kaçtı?

Matematik 20 soru, Fen ve teknoloji 20 soru, Türkçe 20 soru, Yabancı dil 20 sorun, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 20 soru ve T.C. İnkılap tarihi ve Atatürkçülük olmak üzere 6 dersten toplamda 120 soru soruldu. Öğrencilere soruları çözmeleri için ders başına 40’ar dakika süre verildi. Öğrenciler toplamda 240 dakika boyunca soruları çözdüler. Her bir soru başına 2’şer dakikalık zamanları oldu.

Haberin Devamı

Yurt Dışında Bakanlığımıza Bağlı Olmayan Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerden İstenecek Belgeler

Bir adet vesikalık fotoğraf,

Geçerli kimlik belgesi fotokopisi,

Bulundukları ülkedeki büyükelçiliklerde/başkonsolosluklarda onaylattıkları denklik belgesi,

EK 1– Ortak Sınavlar Yurt Dışında E-Okul Sistemine Kayıtlı Olmayan Öğrenciler İçin Başvuru Formu”.

Ayrıca postadan kaynaklı mağduriyetlerin oluşmaması için öğrenciler/veliler, bu belgeleri tarattırdıktan sonra başvuru süresi içinde elektronik olarak odsgm_odydb@meb.gov.tr internet adresine göndereceklerdir. Faks yoluyla gelen formlar kabul edilmeyecektir. Yurt dışından sınavlara girmek için başvuru yapan öğrencilerin belgelerinde eksiklik varsa bu öğrenciler sınavlara giremeyeceklerdir.

BAKMADAN GEÇME!