TEOG açıklandı mı? TEOG mahkeme kararı!

Güncelleme Tarihi:

TEOG açıklandı mı TEOG mahkeme kararı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2016 08:58

TEOG sınav sonuçları açıklandı mı, TEOG ne zaman açıklanacak? gibi soruların yanıtları şu an milyonlarca 8. sınıf öğrencisi tarafından merak ediliyor. TEOG sonuçları 2015 bugün, yarın veya en geç Cuma günü E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş ekranından ve meb.gov.tr'den açıklanacak. Açıklama için TEOG mahkeme kararı bekleniyor!

Haberin Devamı

2015 2016 TEOG sonuçları açıklandı mı? sorusu hem veliler hem de öğrenciler tarafından en çok merak edilen konuların başında geliyor. 10 Ocak 2016'da açıklanması beklenen TEOG sonuçları hatalı olduğu söylenen 5 soru sebebiyle ertelenmişti. Peki; TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak? Bu sorunun cevabı için gözler Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) gelecek açıklamaya çevrildi.

TEOG’da sonuçların açıklanması için mahkeme sürecini bekleyen MEB, hatalı sorularla ilgili çıkacak her iki karara göre puanları hesapladı. MEB’in mahkemenin vereceği karara göre Cuma günü sonuçları açıklaması bekleniyor.

MEB, henüz TEOG sonuçları ile ilgili bir açıklama yapmadı. Okulların 22 Ocak 2016'da sömestr tatiline gireceğini hatırlatan uzmanlara göre TEOG sonuçları bu hafta içinde açıklanmak zorunda.

Haberin Devamı

Temel eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin girdiği merkezi ortak sınavlar TEOG, 25 - 26 Kasım 2015 tarihlerinde yapıldı. TEOG Mazeret Sınavları ise 12 - 13 Aralık 2015 tarihlerinde gerçekleşti. Güz ve Bahar Dönemi olarak yapılan sınavlar, ikişer günü kapsamak üzere hafta sonları düzenleniyor.

TEOG açıklandı mı TEOG mahkeme kararı

2015 2016 TEOG SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

TEOG sonuçları 2015 Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesi meb.gov.tr ve e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi olan e-okul.meb.gov.tr adreslerinden açıklanıyor. TEOG sonuçlarını e-okul.meb.gov.tr'den öğrenmek isteyen veliler yukarıdaki görselde bulunan ekrana Öğrenci T.C. Kimlik Numarası ve Öğrenci Okul Numarası girdikten sonra resimdeki rakamları ilgili kutucuğa yazarak ulaşabilecekler.

TEOG 2015 SINAVINA KAÇ ÖĞRENCİ KATILDI?

TEOG 1. Dönem sınavının ilk oturumu 24 - 25 Kasım 2015 tarihlerinde yapılmıştı. TEOG 2015 1. dönem sınavlarına bu tarihlerde 1 milyon 174 bin 427 öğrenci katıldı ve 200 bin öğretmen görev aldı.

TEOG SINAVINDAKİ SORULARIN DERSLERİ VE SORU SAYILARI

2015 yılının ilk TEOG sınavında 8’nci sınıf öğrencilerine hangi derslerden soru soruldu? Derslerden sorulan soruların sayısı kaçtı?

Haberin Devamı

Matematik 20 soru, Fen ve teknoloji 20 soru, Türkçe 20 soru, Yabancı dil 20 sorun, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 20 soru ve T.C. İnkılap tarihi ve Atatürkçülük olmak üzere 6 dersten toplamda 120 soru soruldu. Öğrencilere soruları çözmeleri için ders başına 40’ar dakika süre verildi. Öğrenciler toplamda 240 dakika boyunca soruları çözdüler. Her bir soru başına 2’şer dakikalık zamanları oldu.

TEOG PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Her iki dönemde Tükçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, İngilizce ve Din Kültürü olmak üzere 6 merkezi ortak sınav yapılmaktadır. Yani öğrenci birinci dönem  6 ve ikinci dönem 6 olmak üzere toplam 12 ortak sınava girmektedir.

Haberin Devamı

Her ortak sınavda 20 soru sorulmaktadır. Bu sınavlardaki her soru 5 puandır. Öğrencinin ortak sınav notu tıpkı yazılılarda olduğu gibi 100 üzerinden değerlendirilmektedir.

BAKMADAN GEÇME!