200 gramlık ekmek fırıncıları böldü

Güncelleme Tarihi:

200 gramlık ekmek fırıncıları böldü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2017 13:22

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın, ekmeğin 200 gram olması için yürüttüğü hazırlık, fırıncıları ikiye böldü. Bazı fırıncılar gramajın daha da düşürülmesini talep ederken bazıları da ekmekte maliyetin artacağını savundu.

Haberin Devamı

En düşük ekmek gramajının 250 olduğunu belirten Nimet Fırını Yöneticisi Osman Atak, tüketicinin 200 ile 250 gram ekmek arasındaki farkı anlayamayacağını söyledi. İsrafı önlemek için ekmeğin gramının daha düşürülmesi gerektiğini savunan Atak, “Müşterilerin küçük ekmekleri tercih ettiğini görüyoruz. Ekmeği az tüketenler, 250 gramlık ekmeğin yarısını yiyerek, kalanını çöpe atabiliyor. Bu sebeple biz 200 olarak öngörülen en düşük ekmek gramının daha da düşürülmesini talep ediyoruz” dedi.

GRAMAJ DÜŞTÜKÇE MALİYET

Cumhuriyet Lezzet Dünyası Yöneticisi Sabri Bingöl de ekmekte israfın önlenmesi için öncelikle sıcak ekmek tüketme bilincinin oluşturulması gerektiğini anlattı. Bingöl, ekmeğin küçülmesiyle israfın artabileceği uyarısında bulunarak, şunları kaydetti:
“Ekmek küçüldüğü zaman tüketiciler ‘Bu yetmez’ diyerek belki daha fazla alarak yine israfa neden olabilir. Gramajın düşmesiyle kalite de düşecektir. 250 gramlık ekmek 200 grama düşürülebilir ama daha düşüğü sıkıntılı olur. Ekmekte maliyet artar bu da halka yansır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!