2. el oto galerilerine yeni site önerisi

Güncelleme Tarihi:

2. el oto galerilerine yeni site önerisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2016 15:12

Şehir dışına taşınmaları karşılıklı alınan Meclis ve mahkeme kararları ile yılan hikayesine dönen 2. el galerileri için otomobil bayilerinden yeni bir site kurulması önerisi geldi.

Haberin Devamı

Başkent’te, yılan hikâyesine dönen kent içindeki 2. el oto galerilerin, şehir dışına taşınmasıyla ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi, ‘yürütmeyi durdurma’ kararı alarak taşınmayı reddeden oto galerilerle ilgili yeni bir karar alırken, kent’teki otomobil bayilerinin yetkilileri de OTONOMİ dışında yeni bir 2’nci el oto galericiler sitesi oluşturulmasını önerdi. Belediye yetkilileri ile galerici temsilcilerinin bir araya gelerek yeni bir düzenleme yapması gerektiğine dikkat çeken Göral Otomotiv Ticaret ve Sanayi A.Ş. Peugeot Bayii Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Allıoğlu, şöyle konuştu:
“Hem sektörün içinde yer alan hem de kentte yaşayan insanlar olarak yeni ve sağlıklı bir ikinci el oto galericiler sitesine ihtiyaç duyulduğu konusunda hemfikiriz. Sokak aralarında, apartmanların giriş katlarını kullanan işletmeler, araçlarını yol kenarlarında ya da kaldırımlarda sergiliyor. Çok sağlıklı olmayan bu tablonun yaya ve araç trafiği açısından yarattığı tablo ortada. Zaten bölge esnafı da aksini iddia etmiyor. 

Haberin Devamı

SORUN DA ÇÖZÜMÜ DE BELLİ

Belediye yetkilileri ile galerici temsilcileri bir araya gelerek, hem kent trafiğini rahatlatacak hem de esnafı mağdur etmeyecek yeni bir düzenleme konusunda adım atmalı. Sektör temsilcileri Otonomi’nin kapasitesinin yetersizliğinden ve yerlerin yüksek fiyata satılmasından yakınıyor. Dolayısıyla sorun da çözümü de belli. 2’nci el oto galericilerin daha sağlıklı, sosyal donatılara sahip, modern ve çevreye duyarlı işyerlerinde çalışmalarına imkan vermek üzere ya Otonomi’de yeni bir düzenleme yapılacak ya da ikinci bir oto galericiler sitesi inşa edilecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!