‘2.5 yılda bir anıt yapılamadı’

Güncelleme Tarihi:

‘2.5 yılda bir  anıt yapılamadı’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2018 15:36

Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, 10 Ekim 2015’te Ankara Tren Garı önünde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin anısına yapılması kararlaştırılan anıtla ilgili bir gelişme olmamasını eleştirdi.

Haberin Devamı

Meclis kararıyla yapılması kararlaştırılan ‘Demokrasi Anıtı’ için 2.5 yılda somut bir ilerleme sağlanamadığının altını çizen Yılmazkaya, “Demokrasi Anıtı ne oldu?” sorusunu sürekli sorduklarını kaydetti. Yılmazkaya şunları söyledi:

İKİ AYRI PROJE ÇİZİLMİŞ

“Meclis kararıyla anıt yapılmasını kararlaştırmamıza rağmen halen bir gelişme olmadı. Yaptığımız görüşmeler sonucunda Büyükşehir Belediyesi’nin iki ayrı proje çizim çalışması yaptığını da öğrendik. Bu çalışmaların sonucunda uygulamaya yönelik bir faaliyet ne yazık ki göremedik. Geçmişte bir günde Erzincan’a saat kulesi yapılarak gönderildi. Belediyenin 200 metre ilerisindeki meydana 2.5 yılda bir anıt yapılamadı. Yeni yönetiminin düşüncesini bilmiyoruz ancak yapılmayacaksa insanları bu kadar oyalamasınlar. Yapılmamasının da gerekçesini de açıklasınlar bilelim.”

Haberin Devamı

KAHRAMANLAR ANITI DA YAPILMADI

Öte yandan Meclis, Mayıs 2016’da da yılının Ankara’da meydana gelen terör saldırılarında hayatını kaybedenler anısına uygun bir yere ‘Kahramanlar Anıtı’ yapılmasını kararlaştırmıştı. Geçen sürede bu anıtla da ilgili bir gelişme olmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!