17 ülkeden 77 ressam Adana'da

Güncelleme Tarihi:

17 ülkeden 77 ressam Adanada
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2017 13:12

ADANA Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 1. Uluslararası Türk Dünyası Sanat Çalıştayı başladı.Çalıştay kapsamında kente 17 ülkeden gelen 77 ressam, 8 gün boyunca Adana'nın tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerini resmedecek.

Haberin Devamı

75. Yıl Sanat Galerisi'ndeki açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ressamlar ve sanatseverler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Başkan Sözlü, Uluslararası Türk Dünyası Sanat Çalıştayı'nı geleneksel hale getireceklerini belirterek, şöyle devam etti:
"Coğrafi konumu, iklimi, insanı ile dikkat çeken, Yaşar Kemal'in, Orhan Kemal'in eserlerine konu olan Adana, Arif Nihat Asya ile milli bağımsızlık mücadelesinin zemini Adana'dır. Sayılamayacak kadar özelliği ile Adana Türkiye'ye hakkı ile mal olmuştur. Bugün 17 farklı ülkeden gelen Adana'nın tarihi doğal güzelliklerini resmedecek Türk dünyasının 77 ressamı buradadır. Bu sanatçılar, Türk dünyasının övünç kaynağıdır. Türk sanatının yansımalarıdır. Bu çalıştay her ne kadar yeni başlasa da bir gelenek başlatmak istiyoruz."
19 OCAK'TA SERGİ AÇILACAK
12-19 Ocak tarihleri arasında Adana Kültür Sanat Merkezi'nde (Tarihi Kız Lisesi Binası) Adana'nın tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerinin resmedileceği çalıştayın sonunda, çizilen resimler, 75. Yıl Sanat Galerisi'nde izlenime sunulacak. Küratörlüğünü Doç. Dr. Birsen Çeken ve Doç. Dr. Gültekin Akegün'ün üstlendiği 1. Uluslararası Türk Dünyası Sanat Çalıştayı'na Türkiye, Arnavutluk, Azerbaycan, Başkurdistan, Bosna Hersek, Dağıstan, Hırvatistan, İran, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Kosova, Makedonya, Özbekistan, Sırbistan ve Tacikistan'dan 77 ressam katılıyor.
Ressamların eserlerinden oluşan sergi 75. Yıl Sanat Galerisi'nde 30 Ocak'a kadar açık kalacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!