10 bakan yardımcısı değişebilir

Güncelleme Tarihi:

10 bakan yardımcısı değişebilir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2016 00:59

BAŞBAKAN Binali Yıldırım’ın yeni kabineyi açıklamasının ardından 21 bakan yardımcısından 11’inin ataması yapıldı.

Haberin Devamı

Aralarında bakanları değişenler olsa da bu bakan yardımcıları yerlerini korudu. Atama yapılması beklenen 10 bakan yardımcısından bazılarının değişebileceği belirtiliyor. Bakan yardımcıları, yaklaşık 12 bin lira maaş alıyor.

11 YARDIMCI BELİRLENDİ
Resmi Gazete’de dün 11 bakan yardımcısının atama kararı yayımlandı. Bu 11 bakanlıktan 6’sına yeni bakan atanmıştı. Buna rağmen bu 11 bakanlıkta yardımcılar değişmedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcılığına Mehmet Ersoy, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığına Hasan Ali Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcılığına Orhan Yegin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcılığına Mehmet Daniş, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığına Hüseyin Yayman, Maliye Bakan Yardımcılığına Cengiz Yavilioğlu, Milli Eğitim Bakan Yardımcılığına Orhan Erdem, Milli Savunma Bakan Yardımcılığına Şuay Alpay, Gümürük ve Ticaret Bakan Yardımcılığına Fatih Çiftçi, İçişleri Bakan Yardımcılığına Selahattin Öztürk, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımılığına Yüksel Coşkunyürek yeniden atandı.

Geriye kalan 10 bakanlık için yardımcıların önümüzdeki günlerde belirlenmesi bekleniyor. Adalet, Sağlık, Dışişleri, Avrupa Birliği, Ekonomi, Kalkınma, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda yardımcıların değişip değişmeyeceği merak ediliyor. Bunlar arasında Sağlık ile Dışişleri Bakanlığı’nda değişimin kuvvetli ihtimal olduğu kulislerde konuşuluyor.

10 bakan yardımcısı değişebilir


BAKMADAN GEÇME!