Mürteza Bedir kimdir, kaç yaşında? Yeni YÖK üyesi Prof. Dr. Mürteza Bedir’in biyografisi

Güncelleme Tarihi:

Mürteza Bedir kimdir, kaç yaşında Yeni YÖK üyesi Prof. Dr. Mürteza Bedir’in biyografisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2022 09:50

Mürteza Bedir ile ilgili bilgiler araştırılıyor. Yükseköğretim Kurulunda (YÖK) 6 üyenin görevlerine son verilmesi ve 5 yeni üyenin seçilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, YÖK’ün yeni üyesi Mürteza Bedir kimdir?

Haberin Devamı

Mürteza Bedir’in biyografisi merak ediliyor. YÖK’te 6 üyenin görevlerine son verilmesi ve 5 yeni üyenin seçilmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Yeni üyeler arasında Mürteza Bedir de yer alıyor. Bedir, Ocak 2011 yılında halen mensubu olduğu İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde profesör olarak göreve başladı. 2013’ten 2020’ye kadar aynı fakültede dekanlık görevini üslenmiştir.

MÜRTEZA BEDİR KİMDİR?

Mürteza Bedir 1968 yılında dünyaya gelmiştir. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde lisans eğitimi tamamladıktan sonra 993 yılında Sakarya Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak göreve başlamıştır. Bir yıl sonra aynı YÖK bursuyla lisansüstü çalışmalarını tamamlamak üzere İngiltere’ye gitmiştir.

Londra Üniversitesi, School of Oriental and African Studies (SOAS), Hukuk Fakültesi’nde yüksek lisansını tamamlamıştır.

Haberin Devamı

Manchester Üniversitesi Sanatlar ve Bilimler Fakültesi Ortadoğu Araştırmaları Bölümü’nde Early Development of Hanafi Legal Theory (Usul al-fiqh) adlı teziyle doktora derecesini almıştır.

2000 yılında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde yardımcı doçent olarak göreve başlamıştır. 2005 yılında İslam hukuku doçenti olmuştur. Sakarya Üniversitesi’nde doçent olarak çalışmaya devam etmiştir.

2007-2008 akademik yılında Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde misafir hoca olarak araştırmalarda bulunmuştur.

 Ocak 2011 yılında halen mensubu olduğu İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde profesör olarak göreve başladı. 2013’ten 2020’ye kadar aynı fakültede dekanlık görevini üslenmiştir. 2015 yılında İslam Konferansı Teşkilatı’na bağlı Uluslararası Fıkıh Akademisi Türkiye temsilciliğine atanmıştır. Ağustos 2015’te Din İşleri Yüksek Kurulu üyeliğine seçilmiştir.

BAKMADAN GEÇME!