Zehra Güneş: 7'den 70'e sporun birleştirici gücünü yansıtan bir ekibiz

Güncelleme Tarihi:

Zehra Güneş: 7den 70e sporun birleştirici gücünü yansıtan bir ekibiz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2023 07:00

Filenin Sultanları ve VakıfBank'ın yıldız voleybolcusu Zehra Güneş, Hürriyet'e özel açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Henüz 24 yaşında olmasına rağmen Türk Milli Takımı ve Vakıfbank formasıyla büyük başarılara imza atan, adını şimdiden gelmiş geçmiş en başarılı orta oyuncuların arasına yazdıran Zehra Güneş, bilinmeyen pek çok şeyi Hürriyet aracılığıyla sevenlerine aktardı.

Geçtiğimiz yaz halkımıza çok büyük mutluluklar yaşattınız. Çıtayı o kadar yükselttiniz ki bu yaz herkes sizden bir olimpiyat başarısı ister hale geldi...

24 yaşındayım ve Paris benim katıldığım ikinci olimpiyatım olacak. Hedefimiz inanılmaz başarılarla geçen son yaz mevsiminin aynısını bu yaz tekrar yaşamak. Olimpiyat her sporcunun hayallerini süsler. Takımdaki her arkadaşım da bunu yaşamayı çok istiyor. Bu başarı için terimizin son damlasına kadar çalışacağız. Umarım hedeflerimizi hayallerimizi gerçekleştirdiğimiz bir yaz yaşarız.

Haberin Devamı

"VARGAS, PARİS'E YETİŞECEKTİR"

Melissa Vargas, Milli Takım için çok kıymetli bir oyuncu ama ağır bir sakatlık yaşadı. Ne düşünüyorsun?

Melissa çok önemli bir oyuncu. O da Paris’te forma giymeyi çok ister. Eminim Paris’e kadar yetişmek elinden gelen gayreti gösterecektir. Zaten karakterini ve oyunculuğunu bildiğimiz bir sporcu, o nedenle çok iyi şekilde döneceğine inanıyorum.

Bu yaz yaşattığınız başarılardan sonra halktan gelen ve seni en fazla etkileyen bir anın var mı?

Milli Takım’dan döndükten sonra oldukça yaşlı çiftle karşılaştım. Teyze beni görünce ağlamaya başladı, sarıldık kucaklaştık. Biz hep küçük çocuklara ilham olduğumuzu, rol model olduğumuzu, onlara Türk kadının gücünü gösterdiğimizi söylüyorduk ama anladım ki aslında yediden yetmişe sporun birleştirici gücünü yansıtan bir oyuncu grubuyuz.

"O FOTOĞRAFTA VERDİKLERİ EMEKLERİN SONUCU VAR"

Annen ve babanla çekilen bir fotoğrafın sosyal medyada çok büyük ilgi gördü ve çok güzel yorumlar aldı. Sence insanların kalbine dokunan ne vardı o fotoğrafta?

Ben yoklukta da varlıkta da hiç bir zaman sevginin ve şefkatin eksilmediği bir ailede büyüdüm. Olmadığında bize asla bunu hissettirmediler, olduğunda da bize şımarıklık yaptırtmadılar. Her zaman ailem sayesinde nerede ne yapacağımı, nerede ne isteyeceğimi, nasıl davranacağımı bilerek büyütüldüm. Varlıktan, yani maddiyattan çok sevgiyle büyüdüm. O yüzden annem ve babamla yan yana geldiğimde onların benim yanımda gururlu duruşlarında bana bu zamana kadar verdikleri emeklerin görüntüsü ortaya çıktı ve bu insanları etkiledi sanıyorum. Ailem bana çok büyük bir hediye. İyi ki benim annem ve babamlar. Onlar olmasaydı bu kadar karakterli ve başarılı bir sporcu olamazdım. Hürriyet aracılığıyla onlara bir teşekkür göndermek istiyorum.

Haberin Devamı

Zehra Güneş: 7den 70e sporun birleştirici gücünü yansıtan bir ekibiz

"ÖYLE GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİL! İDMANLARDA EĞLENMİYORUZ"

Bu yaz çok güzel ve eğlenceli geçti sanıyorum. Ne kadar tatil yapabildin, kamplarda çok eğlendiğinizi görüyoruz, biraz anlatır mısın?

Hayatımın en yoğun ama en güzel yaz mevsimini geçirdim. Sadece üç bölüm halinde toplam 15 gün tatil yapabildim. Yaptığımız antrenmanların çok eğlenceli bölümleri sosyal medyaya yansıdığı için "Ne güzel hep bir arada neşeyle eğlenerek tatil havasında çalışıyorlar" gibi görünüyor. Kamplar hiç öyle tatil havasında geçmiyor. Ağrılar, sakatlıklar, ‘Sakatlığı atlatıp maça yetişebilecek miyim’ endişesi, ağır fitness veya antrenman bölümlerinin hiçbirini sizler görmüyorsunuz.

Haberin Devamı

Sizlerin sayesinde voleybola ilgi arttı. Bu durum size nasıl yansıyor?

“İzlerken sizinle gurur duyduk” diyen insanımıza sonsuz minnet duyuyorum. Bizimle konuşurken gözleri doluyor ağlayanlar oluyor. Vakıfbank tribünleri “Zehra, Cansu, Ayça” diye hiç susmuyor. Çoğu maçta ‘Zehra’ çığlıklarından takım arkadaşımın dediğini duyamıyorum.

Vakıfbank bu hafta sonu Dünya Kulüpler Şampiyonası için Çin’e gidecek. Ama sezona çok iyi başladığınız söylenemez. Bu motivasyonunuzu etkiler mi?

Biz bir turnuva takımıyız, Çin’de ilk maçla birlikte gerçek performansımızı sergileyeceğiz, evimize kupayla döneceğiz.

BAKMADAN GEÇME!