Yerli futbolcu rotasyonunda Fenerbahçe çok farklı! Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor...

Güncelleme Tarihi:

Yerli futbolcu rotasyonunda Fenerbahçe çok farklı Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2023 07:50

Süper Lig maçlarında takımların ilk 11’de 3 yerli futbolcu oynatma zorunluluğu, kadrosunda yeterli sayıda kaliteli Türk bulunduran kulüplere önemli avantaj sağlıyor.

Haberin Devamı

11 Ağustos’ta Trabzon-Antalya karşılaşmasıyla başlayacak 2023-24 sezonunda bu yönden en güçlü takım Fenerbahçe olarak görünüyor. Son yapılan Mert Müldür transferiyle sarı lacivertlilerin kadrosunda ‘direkt ilk 11 oynayabilecek’ kapasitedeki Türk oyuncuların sayısı 13’e yükseldi.

FENERBAHÇE'DEKİ YERLİLERİN HEPSİ ÇOK DENEYİMLİ

Kalede Altay Bayındır, İrfan Can Eğribayat, defansta Serdar Aziz, Samet Akaydın, Mert Müldür, Nazım Sangare, orta sahada İsmail Yüksek, Mert Hakan Yandaş, İrfan Can Kahveci, Emre Mor, forvette Serdar Dursun ve Umut Nayir opsiyonlarına sahip olan Fenerbahçe, Marsilya’dan almaya çalıştığı Cengiz Ünder’i de transfer ettiği takdirde yerli futbolcu sayısı 14’e yükselecek. Bu isimlerin en çok dikkat çeken özelliği, hepsinin A Milli Takım tecrübesine sahip olmaları.

Haberin Devamı

DİĞER BÜYÜKLERDE GENÇ YERLİ SAYISI FAZLA

Fenerbahçe’nin şampiyonluk yarışı yapacağı diğer büyük kulüplerden Galatasaray ve Beşiktaş’ta 10’ar, Trabzonspor’da ise 7 ‘direkt ilk 11 oynayacak’ nitelikte oyuncu bulunuyor. Ancak bu futbolcuların bazılarının A Milli Takım’da oynamadığını göz önünde bulundurmak gerekiyor. Galatasaray’da Günay Güvenç, Emin Bayram, Kazımcan Karataş; Beşiktaş’ta Emrecan Uzunhan, Semih Kılıçsoy, Emrecan Bulut, Trabzonspor’da ise Serkan Asan ve Arif Boşluk, henüz en üst düzeyde milli formayı giyemedi.

Yerli futbolcu rotasyonunda Fenerbahçe çok farklı Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor...

UĞUR MELEKE: FERDİ'Yİ, ABDÜKERİM'İ, MERT'İ KİM KESEBİLİR?

15 yıldır yabancı sınırının karşısındayım. Hep söyledim, futbolcunun yerlisi/yabancısı yok, iyisi/kötüsü var. Iphone’u-Samsung’u yasaklaman dünyanın en iyi mobil telefonunu üretmeni sağlamayacak. Aksine rekabetçi olamayacaksın. Bakın bugün de yabancı sınırı yine pırıl pırıl gurbetçi oyuncuların, Mert Müldür’ün, Kaan Ayhan’ın, Kerem Demirbay’ın Almanya’yı-İtalya’yı bırakıp Süper Lig’e dönmesinden başka bir işe yaramadı. Hafta içi Avrupa kupalarında Galatasaray ve Fenerbahçe’de 5’er, Beşiktaş’ta 4 yerli 11’de başladılar. Sınır yok, yasak yok, yerli iyiyse oynuyor, bu kadar basit. Süper Lig’de de göreceksiniz, sınır olsun ya da olmasın, iyi yerli oynar. Ferdi’yi, Mert Günok’u, Abdülkerim’i kim kesebilir Allah aşkına?

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!