Oğuzhan sazı alınca

Deplasmanda 8 maçta 22 puan toplayan Beşiktaş, evinde daha azını, 9 maçta 19 puan topladı.

Haberin Devamı

Bu 41 puan, 2003-04 sezonundan bu yana en iyi ilk yarı performansı. Oyundan alınan Quaresma’nın, yerine oyuna giren Olcay’ın emeğine haksızlık yapma hakkı yok. Şişik egolu Portekizli’yi şu ana kadar takımda tutan, teknik direktör Güneş’in liderlik vasıfları. Formayı hak edene vermek. Ceza sahası içine hareketlenmeden, taç çizgisi kenarlarından rakibe giden ortalar yapmak, trivelalarla seyirciye caka satmak, yani amaçsız oyun Şenol Güneş’i kesmez.

Geride kalan 17 lig maçının özetinde:

1- Atiba, Oğuzhan ve Gomez ilk sıradadır.
2- Defans göbeğinde ciddi sorun vardır.
3- Kaleci sıkıntısı yoktur.
4- Beşiktaş’ın oyun planı rakiplerce çözülmektedir.


LÖW MUTLU TERİM MUTSUZ
BEŞİKTAŞ, çok koşan, pres yapan takımlara zor diş geçiriyor. Dünkü maçın ilk 20 dakikası aynen böyleydi. Geçen haftanın maç kurtaran adamı Sosa, dün sahadaydı ama sazı eline alan ve Beşiktaş’ın maestrosu olan Oğuzhan’dı. Bir ön libero düşünün (Oğuzhan) takımın 10 numarası olsun. Ve bu yılki performansıyla helal olsun.

Gomez Beşiktaş’ın gole en yakın adamı. Şutları, asistleri ve oyun zekasıyla formayı hak ederken, Almanya’da Löw mutlu ama Cenk yedekte oturduğu için Terim mutsuz Fransa 2016 öncesinde.

Sadece bizim değil Avrupa liglerinin en çok faule maruz kalan takımı Beşiktaş’ı (maç başı 19.6) rakipleri durdurmak için yol bulmada zorlanıyor. Son 4 maçında 6 gol yiyen Beşiktaş’ın savunma göbeğindeki sıkıntı belli. 15. dakikada Bajic’in şutunda top direkten dönerken, Beşiktaş kenar ataklarından gelen toplarla, Gomez’i unutturup Rholdofo ile kafa golü bulmak istedi. Oğuzhan liderliğinde Beşiktaş, maçın ikinci yarıya bütün hatlarıyla damgasını vurdu.

Beşiktaş bir savunma takımı değil. Göze hoş gelen, paslı, atak bir oyun oynamak istiyor. Attığı 41 gol ve topladığı 41 puanla ilk yarının en başarılı ve liderliği hak eden takımı.

Hep soruyorum. SosaOğuzhan mı? Oğuzhan sazı alınca hem 10 numara olunca Beşiktaş uçup gidiyor.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları