Adana'nın hayaliyle oynadı hakem

Futbol şehri Adana yine farkındalık yarattı. 30 bin seyirci tribünlerde şov yaptı. Açtıkları kareografide ‘ON BİN RESME DAHİL OLSANIZ DA BİZ VERİRİZ EN İYİ POZU’ çok anlam yüklüydü. Yaşadığı puan kaybıyla Avrupa hayalinden biraz uzaklaşsa da hala yarışın içinde olan Mavi Şimşekli taraftarların şovu geceye damga vurdu.

Haberin Devamı

HAKEM KOMEDİSİ...

Evet... Gerçekten de Adana Demirspor-Trabzonspor maçında tam bir hakem komedisi yaşandı. Müthiş bir maç, stat full, ev sahibi ekibin, ülkemizin en iyi taraftar gruplarından Mavi Şimşeklerin Avrupa, konuğun şampiyonluk hayali var. Güzelim atmosfer maç başlar başlamaz söndürüldü hakem Yaşar Kemal Uğurlu tarafından. Deneyimli bir hakem diyeceğimiz Uğurlu o kadar dağınık maç yönetti ki taraflı tarafsız herkesin tepkisine, eleştirisine yol açtı. 2. dakikada itme yokken sadece küçük bir dokunmaya ‘itme’ var deyip verdiği penaltı asla ama asla verilmemeliydi. Yetmedi kalecinin kurtardığı penaltıyı tekrarlattı. Bu pozisyonda VAR gereksiz müdahalede bulunarak yanlışa ortak oldu. Bitmedi komedi, zamanı da karıştırdı UĞUR... hakem ilk yarıyı erken bitirdi, futbolcuları geri çağırıp kalan bölümü oynattı. Allah’tan seyirci bu provokasyonlara uymadı da olay çıkmadı. Onlar maç sonuna kadar görevini yaptı tribünlerden.

BALOTELLI ARANDI

Maçta ise oyun tribünler kadar coşkulu değildi Demirspor açısından. Kötü başladı Mavi Lacivertliler, ilk dakikada penaltı ile yenik duruma düşünce de koptu gitti. İkinci gol de tuzu biberi oldu ilk yarıda. Şanssızdı da Mavi Şimşekler. Yunus’un muhteşem şutunu aynı güzellikte kaleci çıkarttı, Bjarnasson’un şutu Remi’nin penaltısı direkte patladı.
Kalede Muriç elinden geleni yaptı farkın açılmasını önledi. Defansta Rassoul, Simon Deli tarafı koridor oldu. Samet partneri Tayyip girinceye kadar tek başına mücadele etti. Maçın en iyilerinden Gökhan İnler ile Yunus çaba harcadı yetmedi. Ligde en çok asist yapan oyuncularından olan Vargas da saman alevi gibi bir vardı bir yoktu. Maçın sonlarına doğru biraz kıpırdadı. Attığı frikik golü müthişti. Assombalonga, Akintola vasatın da altında kaldı, hiçbir katkı veremedi.
Balotelli’nin yokluğunu iliğine kadar hissetti tüm camia. Çünkü ligin en çok şut çeken oyuncusu ve bitiricisi olan Balotelli kırmızı kart cezası nedeniyle tribünde oturdu.

Adana Demirspor’un İtalyan teknik direktörü Montella da son haftalarda form düşüklüğü yaşıyor. Bu maçta da yanlış bir kadro sürdü ve birçok oyuncu yerinde oynamadı. Transferinden sonra hiç oynamamış Remi’yi sahaya sürmesi ardından penaltı attırması da (Penaltı da direkten dündü) yanlışlarından biriydi. Gerçek şu ki Adana Demirspor da teknik kadro da bu maça iyi konsantre olmamıştı. Sadece ve sadece taraftarlar maçın hakkını verdi. Yazık oldu bu taraftara...

 

Yazarın Tüm Yazıları