UEFA ülke puanı sıralamasında Yunanistan'ı solladık, gözümüzü ilk 15'e diktik!

Güncelleme Tarihi:

UEFA ülke puanı sıralamasında Yunanistanı solladık, gözümüzü ilk 15e diktik
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2022 07:00

Temsilcilerimizin Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’nde aldığı başarılı sonuçlar UEFA ülke puanına olumlu yansımaya devam ediyor. UEFA organizasyonlarında bu haftanın Belçika ile birlikte en başarılı ülkesi olan Türkiye, toplam puanını 25.100’e çıkarırken hemen üstündeki Hırvatistan (25.150) ve Danimarka (25.225) ile farkı da büyük ölçüde kapattı. Özellikle Hırvatistan’ın tek takımla Avrupa’da olması ve 16. sıradaki Rusya’nın temsilcisinin olmaması sezonu yukarıda bitirme şansımızı artırıyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Trabzonspor, Medipol Başakşehir ve Demir Grup Sivasspor’un aldığı başarılı sonuçlar sonrası Türkiye, bu hafta topladığı 1400 puanla, Yunanistan’ı geçerek, UEFA ülkeler klasmanında 19. sıraya yükseldi.

Bu haftanın Belçika ile birlikte en başarılı ülkesi olan Türkiye, toplam puanını 25.100’e çıkarırken hemen üstündeki Hırvatistan (25.150) ve Danimarka (25.225) ile farkı da oldukça kapattı. Özellikle Hırvatistan’ın tek takımla Avrupa’da olması bizi 18. sıra adına oldukça güçlendiren faktörlerden biri. Üst sıralara çıkma yolundaki bir başka avantajımız da takımı olmayan Rusya’nın sıralamada sürekli aşağı inmesi.

EN CİDDİ RAKİPLERİMİZ DANİMARKA VE UKRAYNA

Avrupa kupalarında bu sezon şu ana kadar 4.800 puan toplayan Türkiye, en çok puan toplayan 7. ülke. Avrupa’daki 4 takımımızın puanları özellikle önümüzdeki sezon için kritik. Türkiye sezonu 15. tamamlarsa 2024-25 sezonunda Avrupa kupalarına 5 takımla katılma hakkını elde edecek. Sadece Danimarka’yı geçip 17. olursak 4 kulüple Avrupa’da yer alacağız. İlk 15 şansı giderek artan Türkiye’nin en önemli rakipleri 3’er takımla turnuvalarda yer alan Danimarka ve Ukrayna.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!