Türkiye - Fransa maçı önü: Berlin'e hazırız

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2022 20:41

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası'nda A Grubu'nu ikinci sırada tamamlayarak son 16 turunda Fransa'nın rakibi oldu. Gökçe Alkan, 12 Dev Adam'ın eşleşmesini değerlendirirken Fransa'nın turnuvanın en çok top kaybeden takımlarından biri olduğuna dikkat çekerek Gobert'i çemberden uzak tutmanın zaferin anahtarı olabileceğini belirtti.

Haberin Devamı

Eurobasket2022’de grup maçlarının ardından Fransa ile çok önemli bir son 16 maçı oynayacağız. Her iki takım için de tamam mı devam mı mücadelesi olacak ve maçı her nedense saat 13.00 gibi çok da alışkın olmadığımız bir saatte oynayacağız.

Bu kritik karşılaşma öncesinde yaşananları kısaca hatırlatarak başlamak istiyorum. A Grubu’nda İspanya, Gürcistan, Belçika ve Bulgaristan ile mücadele ettik. Grup aşamasından rahat çıkacağımızdan çok emindim ve de öyle oldu. Tabii yaşanan sıkıntıları ne kadar görmezden gelebiliriz bilemiyorum. Turnuvaların ilk maçları her zaman zor olur. İlk iki maçımızdan galibiyetle ayrılmış olmamıza rağmen zorluklarla karşılaştık özellikle savunmada ciddi problemler yaşadık. İlk iki karşılaşmanın skorlarına çok da aldanmamak lazım, ikisinde de mücadele yüksekti (Türkiye 72 - 68 Karadağ, Türkiye 101 - 87 Bulgaristan).Grup aşamasındaki en gerilimli maçı kuşkusuz ev sahiplerinden Gürcistan ile oynadık. Oynadık mı, yaşadık mı çok da emin değilim. Tansiyonun hiç düşmediği bir maç oldu ve Gürcistan’ın pek misafirperver olmadığı da aşikardı. İki uzatma periyodunun ardından 88-83’lük bir skorla salondan mağlup ayrılan olduk. Bu maç özelinde, saha içinde ve dışında birçok problem yaşandı. En skandalı kaybolan 22 saniyeydi. Furkan Korkmaz ve Duda Sanadze arasında yaşanan tartışma esnasında maç saati nedense devam ettirildi. Maçta yaşanan bu kural hatasına TBF’nin itirazı oldu ve yanıt tabii olumsuz geldi.

Haberin Devamı

Gürcistan karşılaşmasında yaşanan sıkıntıların ardından Belçika maçında alınan galibiyet hem 12 Dev Adam’a hem de Türk halkına rahat bir nefes aldırdı. Turnuva başından beri savunmada yaşanan sıkıntıların bir nebze olsun giderildiğini rakibi 63 sayıda tutarak göstermiş oldu milliler.

Grup aşamasındaki son karşılaşmanda grup liderliği için parkeye çıkan Türkiye’nin, yenilmesine rağmen İspanya karşısında iyi bir performans gösterdiğini düşünüyorum. İspanya’nın favori takımlardan biri olduğunu hatırlatmakta fayda var. Benim için maçın öne çıkan oyuncusu kuşkusuz Alperen Şengün oldu. Son topa kadar mücadele mottomuzun hakkını veren maçı, İspanya son anlarda 72-69’luk skorla tamamladı ve grup lideri olarak bir üst tura yükseldi. İkincilikte kalan Türkiye son 16 turunda diğer grubun üçüncüsü Fransa’yla karşılaşacak. A grubunda ev sahibi olan Gürcistan ise tek galibiyet alarak grubu sonunculukla noktaladı ve turnuvaya veda etti.

LARKİN YOK

Haberin Devamı

Türkiye, son 16 turunda ölüm grubu diye bahsettiğimiz B Grubu'nu üçüncü tamamlayan Fransa ile eşleşti. Karşılaşma 10 Eylül’de Berlin'de oynanacak.

Heyecanın eksik olmayacağı bir karşılaşma için yerlerimizi alacağız. Takımda büyük bir eksiğimiz var maalesef: İspanya maçının ardından Türkiye’ye tedaviye dönen Shane Larkin için kötü haber koç Ergin Ataman’dan geldi. Larkin’in elinden ameliyat olacağını ve Fransa maçında forma giyemeyeceğini açıkladı.

TURNUVANIN EN ÇOK TOP KAYBEDEN TAKIMLARDAN BİRİ

Fransa da aynı bizim gibi 3 galibiyet ve 2 mağlubiyetle grup aşamasını noktaladı. Grup aşamasını inişli çıkışlı geçirdiler. Ve bizim iyi bildiğimiz zaafları var. Fransa çok iyi uzunlara sahip olan ve çembere giden bir takım. Uzunlarda eşleşme bizi zorlayacak gibi gözüküyor. Bu maçın kilidi Gobert’i çemberden ne kadar uzak tutacağımıza bağlı. Turnuvanın en çok top kaybeden takımlardan biri olduğunu da avantaj hanemize eklemekte fayda var. 12 Dev Adam'ın bu fırsatları doğru kullanacağını umuyorum.

Haberin Devamı

Larkin’in eksikliği tadımızı kaçırsa da bu takımın inandığı zaman neler başarabileceğini en azından ben çok iyi biliyorum. Bu turnuvada sık sık eleştirilseler de bu maçtan galip ayrılacağımıza ve turnuvaya devam edeceğimize inanıyorum.

A GRUBU SONUÇLARI

1. İSPANYA
2. TÜRKİYE
3. KARADAĞ
4. BELÇİKA
5. BULGARİSTAN
6. GÜRCİSTAN

EUROBASKET 2022 SON 16 EŞLEŞMELERİ

TÜRKİYE – Fransa
İSPANYA – LİTVANYA
SLOVENYA – BELÇİKA
ALMANYA – KARADAĞ
YUNANİSTAN – ÇEKYA
FİNLANDİYA – HIRVATİSTAN
UKRAYNA – POLONYA
SIRBİSTAN - İTALYA

BAKMADAN GEÇME!