Tarihin en güzel finali: VakıfBank-Eczacıbaşı

Güncelleme Tarihi:

Tarihin en güzel finali: VakıfBank-Eczacıbaşı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2023 07:00

İtalya’nın Torino kentinde saat 18.30’da başlayacak maçı kazanacak takım Cumhuriyetimizin 100. yılında Avrupa’nın en büyük kupasını müzesine götürmenin gururunu yaşayacak. CEV Şampiyonlar Ligi tarihindeki ilk ‘Türk Finali’ Tivibu Spor ve Red Bull TV’den şifresiz olarak naklen yayınlanacak.

Haberin Devamı

Takım sporlarında Türkiye’nin gururu olan kadın voleybolu bugün bir kez daha uluslararası bir kupayla taçlanacak. VakıfBank ile Eczacıbaşı Dynavit, CEV Şampiyonlar Ligi’nde 2022-23 sezonunun en büyüğünü belirleyecek final maçında karşı karşıya gelecek. İtalya’nın Torino kentindeki Alpitour Spor Salonu’nda oynanacak maç TSi 18.30’da başlayacak. Karşılaşma Tivibu Spor ve Redbull TV’den şifresiz olarak yayınlanacak. Mücadeleyi kazanacak takım, Cumhuriyetimizin 100. yılında Avrupa’nın en büyük kupasını müzesine götürmenin gururunu yaşayacak.

Tarihin en güzel finali: VakıfBank-Eczacıbaşı

61 SEZONDA 26 FARKLI TAKIM ŞAMPİYON OLDU

Büyük bir başarıya imza atan VakıfBank ve Eczacıbaşı Dynavit, turnuva tarihinde ilk kez ‘Türk Finali’ yaşanmasını sağladı. Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından ilk kez 1960- 1961 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası adıyla başlatılan ve daha sonra Şampiyonlar Ligi adını alan turnuvayı, geride kalan 61 sezonda 26 farklı kulüp kazandı. Son 12 finalin 11’inde yer alan Türk takımları 7 kez (Vakıfbank 5, Fenerbahçe 1, Eczacıbaşı 1) mutlu sona ulaştı. Ayrıca VakıfBank 2, Fenerbahçe ve Eczacıbaşı da 1’er defa ikinci oldu.

Haberin Devamı

İSTATİSTİK LİDERLERİ

Tarihin en güzel finali: VakıfBank-Eczacıbaşı

BURADA OLMAYI HAK ETTİK, SON TOPA KADAR SAVAŞACAĞIZ

CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi finalinde karşı karşıya gelecek Eczacıbaşı Dynavit ve VakıfBank’ın başantrenörleri ile takım kaptanları dün, maçın oynanacağı salonda basın toplantısı düzenleyerek düşüncelerini açıkladı. Turuncu beyazlıların koçu Ferhat Akbaş, “Bu finalde mücadele edecek olmak yalnızca benim için değil, kulüp için de gurur verici” derken, sarı siyahlıların hocası Giovanni Guidetti, “Türk Finali’nin bir parçası olmak harika bir duygu” ifadesini kullandı. Eczacıbaşı’nın kaptanı Tijana Boskovic kariyerindeki ilk Şampiyonlar Ligi finalini oynayacağını belirtip, “Burada olmayı hak ettiğimizi düşünüyorum” dedi. VakıfBank’ın kaptanı Gabi Guimaraes de, “Sonuna kadar elimizden gelenin en iyisini yapıp son topa kadar kupa için savaşacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

VAKIFBANK'A KUPAYLA VEDA EDECEĞİM

Sezon sonu VakıfBank’tan ayrılacağını duyuran Paola Egonu, bugün son kez sarı siyahlı formayla sahaya çıkacak. VakıfBank’a kupayla veda etmeyi hedeflediğini, bunun için elinden geleni yapacağını söyleyen İtalyan voleybolcu, “Takıma veda edeceğim için çok üzgünüm. Taraftarımızı, takımımı, Türkiye’yi çok özleyeceğim” dedi. Türk ve İtalyan taraftarları karşılaştıran Egonu, “Türkiye’deki taraftarlar daha çılgın ve heyecanlı. Örneğin Fenerbahçe taraftarının coşkusuna ve heyecanına inanamamıştım” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!