Spor yazarları İstanbulspor - Fenerbahçe maçını değerlendirdi: Yeniden 'Türk Robben' Cengiz Ünder, Ferdi Kadıoğlu'na önemli uyarı

Güncelleme Tarihi:

Spor yazarları İstanbulspor - Fenerbahçe maçını değerlendirdi: Yeniden Türk Robben Cengiz Ünder, Ferdi Kadıoğluna önemli uyarı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2024 08:07

Yazarlarımız Fırat Aydınus, Engin Kahale ve Uğur Meleke, İstanbulspor - Fenerbahçe maçını değerlendirdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, İstanbulspor'u Olimpiyat Stadı'nda rahat bir oyun ve farklı skorla mağlup ederken haftayı hatasız tamamladı. Yazarlarımızdan Fırat Aydınus, Engin Kahale ve Uğur Meleke, mücadeleyi değerlendirdi.

Fırat Aydınus: 4x4 Cengiz Ünder / İsmail Yüksek'in pozisyonu penaltıydı

Fenerbahçe, oyuna klasik baskı ile başlayarak henüz 6. dakikada Cengiz Ünder’in şık golüyle bu sezon ilk 10 dakikalardaki 9. golünü buldu. Sarı lacivertliler Fred varken takım oyunu, o yokken bireysel yetenek ile sonuca gidiyor. İlk yarı skoru her ne kadar 4-1 Fenerbahçe lehine olsa da, orta sahada İsmail-Crespo uyumsuzluğu göze çarptı. Bununla birlikte ilk yarıda Ferdi’nin düşük performansı, İstanbulspor’un pozisyon üretmesine imkan sağladı.

iYi NiYETLi AMA ZAYIF TAKIM

Haberin Devamı

İstanbulspor iyi niyetle oynamaya çalışan bir takım, ama bir gerçek var ki gücü bu kadar. 20 takımlı Süper Lig’in birincisi ile sonuncusu arasındaki güç farkının bu kadar fazla oluşu ligimizin değeri ve kalitesi adına düşündürücü. İlk yarıda Fenerbahçe 15 şut atarken, ortalama 3 dakikada 1 ceza sahasında topla buluşmuş. Bu bölümde Cengiz’in istatistiği daha da ilginçti: Şutları ile 2, pres ile 1 kez fileleri havalandıran Cengiz, 4. golden önceki estetik pası ve yenilen golde ayağının kayması nedeniyle yaptı hata!..

iSTATiSTiKLERE DAMGA VURDU

İlk yarıda takımlardan ziyade Cengiz Ünder istatistiği etkendi. Cengiz ikinci yarıya da hızlı başladı ve henüz ilk dakika içinde şık bir vuruşla kendisinin 4., takımının 5. golünü attı. Sonrasında rölantide oynayan bir Fenerbahçe izledik. İstanbulspor’un oyunu çirkinleştirmeden mücadele etmesi ve yere yatıp vakit geçirmeye çalışmaması, topun 54 dakika 31 saniye (lig ortalaması 54.07) oyunda kalmasında büyük etken oldu. 90 dakika sonunda Fenerbahçe 25 şut atıp 35 kez rakip ceza sahasında topla buluşurken, İstanbulspor da 16 şut çekip 21 kez rakip ceza alanında topla buluştu ve böylelikle ortaya seyir zevki yüksek bir maç çıktı. Bu bakımdan iki takımı da tebrik ediyorum.

BAYARSLAN MAÇA iYi BAŞLADI AMA SKORUN REHAVETiNE KAPILDI

Haberin Devamı

· Hakem Volkan Bayarslan maça iyi başladı ancak skorun rehavetine kapılınca motivasyonu düştü. Muammer’e gösterdiği sarı kart çok gereksizdi. E. Kaan’a, Livakovic’e yaptığı kontrolsüz hareket için, Racine’ye de maçın sonunda yaptığı faul nedeniyle sarı kart göstermeliydi. Tartışmalı pozisyonlar:

· 62’de yardımcının bayrak kaldırdığı pozisyonda avantaj oynatıp akabinde Szymanski’ye yapılan penaltıyı vermesi çok iyiydi.

· 79’da Mert’in itmesi ile İstanbul adına verdiği faulde hareket ceza sahası dışındaydı.

· 90+3’te İsmail’in düşürülüşü penaltı idi. Hakem Bayarslan ayrıca uzatmayı 5 dakika gösterip 6 dakika oynattı ve bunun 3 dakikası da oynanmadı.

Haberin Devamı

Engin Kehale: Huzurlarınızda yeniden ‘Türk Robben’ | Ferdi'ye önemli uyarı

Olimpiyat Stadı, herhangi bir takımın kendi oyununu oynamasını ve ritim tutmasını pek mümkün kılan bir yer değil. İşte bu yüzden, cümlelere F.Bahçe taraftarından başlamak lazım. 16.00 maçı, sabahki yağmurlu havanın kendini güneşe bırakmasıyla, kapılardaki anlamsız sorunlara ve ilk yarı birçok kişinin dışarıda kalmasına rağmen inanılmaz bir atmosferde başladı.

TRiBÜNDEKi SARI LACiVERT KORO

Pilot kameranın çektiği yekpare tribün, oturmak yerine yan yana ayakta kalmayı tercih eden bir sarı lacivert koroyla dolunca, izlemesi de oynaması da stadyumda bulunması da keyifli bir 90 dakika seyrettirdi bize. Neredeyse Kadıköy’den daha iyi bir tribün vardı Olimpiyat Stadı’nda.

Haberin Devamı

Bu coşku sahaya da yansıdı. İlk 8 dakikada iki Dzeko kafası ve bir şutu, bir Szymanski pozisyonu, bir de Cengiz golü olmak üzere 5 kere kaleyi yokladı Kartal’ın öğrencileri. Maçı yazmak demek, Cengiz’i yazmak demek. Marsilya’da ona “Türk Robben” lakabı takılmıştı. İstanbulspor karşısında Robben’in en iyi dönemlerini hatırlatan bir resital sundu. Ayak içiyle atılmış birbirinden güzel üç gole, pres sırasında ağlara gönderdiği bir topu daha ekledi. Asist öncesi pas ile F.Bahçe’nin 5 golüne de imza attı. Yenilen golde kaydığı pozisyon ise nazar boncuğu oldu. Euro 2024 öncesi bizim gözler bir kez daha parladı.

FERDi’YE ÖNEMLi BiR UYARI

Sarı lacivertliler stoperlerinin, Fred’in ve Osayi’nin yokluğunu özellikle ilk yarıda bazı bölümlerde hissetseler de çok hızlı tepki verip maçı şova dönüştürmeye başardı. Ferdi için artık hedef Avrupa’nın zirve kulüpleri ise ki bence öyle, kademe konusunda kendisini geliştirmesi gerektiğini not düşelim.

Haberin Devamı

Uğur Meleke: Cengiz Ünder, EURO 2024 için iyi haber / Hakan Yakın'ın pozitif futbolu

Dün Olimpiyat Stadı’nda oynanan İstanbulspor-Fenerbahçe maçına damgayı Cengiz vurdu elbette. Cengiz’in bu etkili oyunu, EURO 2024 öncesi ulusal takımımız için de iyi haber elbette. Ancak dünden taşan bir başka başlığın da Hakan Yakın olduğunu düşünüyorum ben. İstanbulspor zaten o takım elbiseli sporsevmez yeşil zemine girip takımı sahadan çektiğinde düştü belki de. Hakan Yakın da ben bu satırları yazarken gitmiş olabilir. Ancak Yakın’ın İstanbulspor’a oynattığı olumlu futbolu gözden kaçırmamak lazım.

KISITLI iMKANLARLA POZiTiF FUTBOL

Ligin en zayıf kadrosuna sergilettiği pozitif oyun, önde baskı, beklerin (özellikle Duhaney’nin) hücum katkısı saygıdeğer. İstanbulspor, Yakın öncesi rakip ceza sahasında maç başına 12 kez topla buluşurken, Hakan Hoca döneminde bu sayı 18,5 olmuş. Bir kıyas yapmak gerekirse, lig üçüncüsü Trabzonspor’un bu yıl ceza alanında topla buluşma ortalaması 18... Bu sezon kısıtlı imkanlarla pozitif futbol oynatan İlhan Palut ve Recep Uçar’ın yanına Hakan Yakın’ı da yazacaktır ligi dikkatle takip edenler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!