Son Dakika: Galatasaray - Bayern Münih maçından sonra çok konuşulan yorum! "Yürek yemiş! Neye uğradıklarını şaşırdılar... Golden bir dakika önce..."

Güncelleme Tarihi:

Son Dakika: Galatasaray - Bayern Münih maçından sonra çok konuşulan yorum Yürek yemiş Neye uğradıklarını şaşırdılar... Golden bir dakika önce...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2023 08:36

Temsilcimiz Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu’ndaki üçüncü maçında Alman devi Bayern Münih’e 3-1 mağlup oldu. Sarı kırmızılı ekibin özellikle ilk yarıdaki etkili performansı geceye damga vurdu. Hürriyet Gazetesi spor yazarları Uğur Meleke ve Engin Kehale, Galatasaray'ın Bayern Münih karşısındaki performansını yere göğe sığdıramadı.

Haberin Devamı

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nun 3. haftasında konuk ettiği Almanya temsilcisi Bayern Münih'e 3-1 yenilerek bu sezonki ilk mağlubiyetini aldı.

Rams Park'ta oynanan maçta Kerem Aktürkoğlu, Mauro Icardi, Lucas Torreira ile birçok gol pozisyonuna giren Galatasaray, fırsatlardan yararlanamazken sahadan puansız ayrıldı.

Temsilcimizin tek golünü 30. dakikada Mauro Icardi penaltıdan kaydetti. Bayern Münih'in galibiyet gollerini ise 8'de Coman, 73'te Harry Kane ve 79'da Musiala attı.

Bu sonuçla 3'te 3 yapan Bayern Mühih, 9 puanla zirvedeki yerini korudu. Galatasaray ise 4 puanla ikinci sırada yer aldı.

Son Dakika: Galatasaray - Bayern Münih maçından sonra çok konuşulan yorum Yürek yemiş Neye uğradıklarını şaşırdılar... Golden bir dakika önce...

Haberin Devamı

SAMUEL ETO'O'DAN SONRA İLK

Öte yandan Mauro Icardi, Samuel Eto'o'dan (2008/09) bu yana bir Şampiyonlar Ligi sezonunda hem Manchester United hem de Bayern Münih filelerini havalandıran ilk santrfor oldu.

BAYERN'E REKOR ŞUT

Galatasaray, Opta'nın bu alanda detaylı veriye sahip olduğu 2003/04'ten bu yana bir Şampiyonlar Ligi maçının ilk yarısında Bayern Münih kalesine en fazla şut çeken takım oldu.

Galatasaray, Nisan 2017'den bu yana (Real Madrid - 30 şut) bir Şampiyonlar Ligi maçında Bayern Münih kalesine en fazla şut çeken (20 şut) takım oldu.

SPOR YAZARLARI NE DEDİ?

Hürriyet Gazetesi spor yazarları Uğur Meleke ve Engin Kehale, Galatasaray'ın ilk 70 dakikada etkili oyunuyla adeta sahadan sildiği Bayern Münih'e son bölümlerde kalesinde gördüğü goller neticesinde 3-1 mağlup olduğu mücadeleyi masaya yatırdı.

Son Dakika: Galatasaray - Bayern Münih maçından sonra çok konuşulan yorum Yürek yemiş Neye uğradıklarını şaşırdılar... Golden bir dakika önce...

UĞUR MELEKE

Sarı kırmızılı takımın ilk devre sergilediği oyunun ikinci golü getirmemesi büyük talihsizlikti gerçekten.

Şampiyonlar Ligi tarihinde hem 70’lerde, hem 80’lerde, hem 90’larda, hem 2000’lerde, hem 2010’larda, hem de 2020’lerde final gören tek bir takım var: Bayern Münih... Tüm futbol tarihi boyunca büyüklerdi. Tüm kupa tarihi boyunca favorilerdi. Bugün de kupanın en güçlü 2-3 adayından biri konumundalar. Bu takıma karşı dün Galatasaray’ın Ali Sami Yen’de oynadığı dominant ilk yarı, 45 dakika boyunca vazgeçmeden yapılan önde baskı gerçekten olağanüstü umut veren cinstendi. Ali Sami Yen’in gördüğü en iştahlı 45 dakikalardan biriydi dün.

Haberin Devamı

MUHTEŞEM BiR iLK YARI

İlk yarı bittiğinde Galatasaray’ın gol beklentisi 2,15, Bayern’inse 0,42 idi. Şutlarda 16-3’lük açık bir fark vardı. Galatasaray daha fazla topla oynamış, daha fazla korner atmış, 4-5 net pozisyon yakalamıştı. Tek eksik, gerçekten de tek eksik ikinci goldü. İcardi’yle, Kerem’le, Torreira’yla o ikinci gole çok yaklaşıldı ama olmadı bir türlü. İştahlı Galatasaray ikinci devrenin ilk 15-20 dakikasında da o baskıyı sürdürdü, yine bir kez İcardi, bir kez de Torreira ile gole yaklaştı. Ama dakikalar geçtikçe iki güçlü negatif sinyal yükselmeye başlamıştı sahadan:

1- 60 dakikalık yoğun hücum pres, yorgunluk belirtilerine dönüşmüştü. Bayernliler Galatasaray’ın birinci pres hattından kurtulduklarında sahanın merkezinde 2-3 dönümlük büyük boşluklar oluşmaya başlamıştı.

Haberin Devamı

2- Kazımcan Karataş bir saat boyunca iyi niyetle çok mücadele etti ama 60-75 arası peş peşe hatalar yaptı genç oyuncu. Golden 1 dakika önce ayağındaki topu kornere bırakması, acilen değiştirilmesi gerektiğinin net bir sinyaliydi. Peş peşe pozisyonlar ve gol de onun kanadından geldi zaten.

GERÇEKTEN ÇOK YAZIK OLDU 

Bayern Münih’in gruplarda deplasmanda maç kazanması haber değeri taşıyan bir durum değil elbette. Şampiyonlar Ligi’nde gruplarda 36 maçtır kaybetmiyorlar, bu müsabakaların 33’ünü kazanıp sadece 3’ünü beraberlikle bitirmişler. Dün de Galatasaray’ın oyunu Bayern’in genetiğine, Bayern’in tarihine kaybetti adeta. İlk devre oynanan oyunun ikinci golü getirmemesi büyük talihsizlikti gerçekten. Yazık oldu. Gerçekten çok yazık oldu.

Haberin Devamı

Son Dakika: Galatasaray - Bayern Münih maçından sonra çok konuşulan yorum Yürek yemiş Neye uğradıklarını şaşırdılar... Golden bir dakika önce...

ENGİN KEHALE

Şampiyonlar Ligi’nde nasıl mücadele edilir ilk devre bunu kusursuzca gösterdik.

Galatasaray, tarihinin en iyi ilk yarılarından birisini oynamasına rağmen yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyince sahadan boynu büyük ayrıldı. Skor, kimseyi yanıltmasın. Başımız dik, oyunumuz rakibi kendi sahasına hapseden nitelikteydi. Ne yazık ki bu seviyeler, atanla atamayanı daha rahat ayrıştırabiliyor..

iCARDi-KEREM ŞUT YAĞDIRDI 

OPTA’nın veri toplamaya başladığı 2003-2004 sezonundan beri, Bayern Münih Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez bir takım karşısında ilk 45 dakikada kalesinde 16 şut gördü. Bu 16 şutun 12’si İcardi (7) ve Kerem Aktürkoğlu’ndan (5) geldi. Yanlış olmasın, 16’dan bir önceki rekor 15 ya da 14 değil. 13 ile Real Madrid. Bundesliga’da en son bu rakamdan fazla şut yediği ilk yarı 2008 yılında Wolfsburg mücadelesi.

Haberin Devamı

NEYE UĞRADIKLARINI ŞAŞIRDILAR 

Sarı kırmızılılar, Avrupa devini önce sağ kenar odaklı çapraz paslar, sonrasında Kerem’in savunma arkası koşularıyla o kadar zor durumlara soktu ki Tuchel ve öğrencileri neye uğradıklarını şaşırdılar. Bu kadar hırpalanmış bir ilk yarının ardından Bayern’in tepki vermesi kaçınılmazdı. Öyle de oldu. Dengede giden bir ikinci yarıda Kane’in son vuruş becerisi ile önce skoru, sonra oyunu ve 3 puanı aldılar.

TEMPONUN DÜŞMESi NORMALDi

Şiddetli önde baskının ardından Okan Buruk’un öğrencilerinin temposunun düşmesini de normal karşılamak gerek. Belki rakibin 36 maçlık yenilmezlik serisini sonlandırmayı başaramadık ancak Şampiyonlar Ligi sahnesinde kıran kırana liderlik mücadelesi nasıl verilir? İlk yarı bunu kusursuzca gösterdik.

Birkaç oyuncuya ayrı parantez gerek. Neredeyse hatasız oynayan Abdülkerim... Öndeki baskının bayrak adamı Torreira... Böyle bir maçta, yenikken Panenka penaltısı deneyecek kadar yürek yemiş İcardi ve her pozisyonun içinde olan Kerem... Ah bir de girdiklerini değerlendirebilseydi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!