Son Dakika: Fenerbahçe'de Vitor Pereira sonrası herkesin merak ettiği soruyu cevapladı! Caner Erkin...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2021 11:13

Vitor Pereira, Fenerbahçe’de iken Portekizli’nin en yakınındaki isim olan Deniz Sarıtaç sürpriz transferi Hürriyet'e değerlendirdi: “Pereira hem çok iyi bir insan hem de çok iyi bir teknik adam. Kesinlikle Fenerbahçe’yi hak ediyor. Eminim ki mevcut Fenerbahçe kadrosunun tüm detaylarını biliyordur. Başarılı olacağına inanıyorum. Artık Türkiye’de hedefe ulaşmak için nelerin lazım olduğunu biliyor.”

Haberin Devamı

Spor servisi / Süleyman ARAT - Fenerbahçe’de uzun yıllar tercümanlık yapan ve Vitor Pereira’ya da özel bir sempatisi, yakınlığı bulunan Deniz Sarıtaç’a ulaşıp Hürriyet olarak ‘Neden Pereira’ sorusunu yönelttik...

Vitor Pereira’yı iyi tanımasına rağmen gelişmelerden hiç haberinin olmadığını, Fenerbahçe’ye geri dönmesinin kendisi için de güzel bir sürpriz olduğunu belirten Sarıtaç, “Öncelikle şunu belirtmeliyim ki Vitor Pereira hem çok iyi bir insan, hem çok iyi bir teknik adam. Kesinlikle Fenerbahçe’yi hak ediyor. Eminim ki şu anki Fenerbahçe kadrosunu çok iyi takip etmiş ve tüm detaylarını biliyordur. Zira kendisi futbolu çok iyi takip eden, daha da ötesi futbolla yaşayan bir teknik adam” dedi.

Sence Fenerbahçe Yönetimi neden Pereira’yı seçti?

Haberin Devamı

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki Vitor Pereira hem çok iyi bir insan hem de çok iyi bir teknik adam. Kesinlikle Fenerbahçe’yi hak ediyor. Eminim ki mevcut Fenerbahçe kadrosunu çok iyi takip etmiştir ve tüm detaylarını biliyordur.

iLK DÖNEMiNDE ŞANSSIZDI

Başarılı olur mu?

“Ben başarılı olacağına inanıyorum. Zira bu ülkenin doğasını biliyor.artık hedefe ulaşmak için neler lazım olduğunu da bililiyor. Bizi çok iyi anlayacak bir isim çünkü o da bir Akdenizli...”

Son Dakika: Fenerbahçede Vitor Pereira sonrası herkesin merak ettiği soruyu cevapladı Caner Erkin...

O günlerde en yakınındaki kişi olarak bu soruya en iyi yanıtı sanırım sen verebilirsin, geçmişte dönemde Fenerbahçe’de neden başarılı olamadı?

"O sene bir çok şanssızlıklar oldu. Tüm bunların üzerine rakip olarak karşımızda çok iyi bir Beşiktaş vardı. Biz şanssızlıklarla bir çok maçı kaybederken Beşiktaş son dakika golleriyle maçlar kazandı. Biliyorsunuz futbolda bu gibi küçük detaylar büyük hedefe gidilen yolda büyük etkiye neden olur. Bir de o sene Fenerbahçe’de çok fazla üst düzey oyuncu vardı. Bir teknik adamın tercih yapma zorluğunu yaşayacağı bir yıldı."

CANER iÇiN ASLA KiN TUTMAZ

Merak edilen bir konu... Caner’le bir sorun yaşadığı biliniyor acaba bu detay bu sene sorun yaratır mı?”

Haberin Devamı

"Caner’le o günlerde yaşanan olay futbol içinde olan bir şeydir. Vitor Pereira’da asla kin hissi yoktur. Bu tür olaylar bugün tartışılır öbür gün unutulur gider. Çünkü futbolcunun da oyuncunun da hedefi ortak, gidilmek istenilen yol ortak. Pereira asla kimseye ön yargıyla yaklaşmaz."

MAÇ GiBi ANTRENMAN YAPTIRIR 

Son olarak bize Vitor Pereira’nın takımı çalıştırması ve oynattığı futbola yönelik neler söyleyebilirsin?

"Vitor ciddi bir teknik adamdır. Öncelikle takım bütünlüğünü düşünür, takımın çıkarlarını ön plana koyar. Antrenmanlar mücadeleci ve rekabetçi bir havada geçer. Hatta antrenmanları gerçek maçtaki gibi yaşatmayı amaçlar bunda hedefi o antrenman havasının bir sonraki maça da yansımasıdır. Çok detaylı ve uzun uzun analizler yaptırır. Çok detaycıdır, nasıl ki basın toplantılarında en ince noktaları bile konuşur ve titizlikle anlatırsa analiz yaparken de saatlerce titizlikle incelemeler yapar."

Haberin Devamı

Vitor Pereira ayrılırken neler düşünmüştü?

“Türkiye’yi çok seviyor burada ki yaşantısından da çok mutluydu. İstinye tarafında oturuyordu. İstanbul’u Türkiye’yi, Fenerbahçe’yi ve Türkiye’de ki yaşantıyı çok sevmişti. Bu yüzden hemen adapte olacaktır.”

Geçtiğimiz dönem birlikte çalıştığı ekibiyle mi gelir?

“Bu konu hakkında bir bilgim yok ancak, her yere aynı ekiple gittiği için tahminime göre aynı ekibiyle gelecektir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!