Son Dakika: Eczacıbaşı Dynavit, CEV Şampiyonlar Ligi'nde finalde! Kupayı Türk takımı kazanacak, Fenerbahçe ve VakıfBank...

Güncelleme Tarihi:

Son Dakika: Eczacıbaşı Dynavit, CEV Şampiyonlar Liginde finalde Kupayı Türk takımı kazanacak, Fenerbahçe ve VakıfBank...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2023 20:42

Eczacıbaşı Dynavit, Igor Gorgonzola'yı 25-22, 25-12 ve 25-21 setlerle 3-0 mağlup ederek CEV Şampiyonlar Ligi'nde finale yükseldi. Bu sonuçla birlikte kupanın Türkiye'ye gelmesi garantilendi.

Haberin Devamı

CEV Şampiyonlar Ligi yarı finali rövanş maçında Eczacıbaşı Dynavit, Igor Gorgonzola'yı ağırladı.

İlk mücadeleyi deplasmanda 3-2 kazanan Eczacıbaşı, rövanşta da rakibini 25-22, 25-12 ve 25-21 setlerle 3-0 devirerek CEV Şampiyonlar Ligi'nde finale yükseldi.

Salon: Burhan Felek

Hakemler: Mathias Ewald (Almanya), Roy Bensimon (İsrail)
Eczacıbaşı Dynavit: Hande Baladın, Yasemin Güveli, Tijana Boskovic, Irina Voronkova, Sinead Jack-Kısal, Maja Ognjenovic, Simge Aköz (L), Yaprak Erkek, (Aybüke Özel, Beyza Arıcı, Laura Heyrman, Saliha Şahin, Elif Şahin, Samanta Fabris)

Başantrenör: Ferhat Akbaş
Igor Gorgonzola Novara: Caterina Bosetti, Anna Danesi, Ebrar Karakurt, Kenia Carcaces, Cristina Chirichella, Eleonora Fersino (L), Ilaria Battistoni, Gaia Giovanni, Carlotta Cambi, McKenzie Adams, Julia Ituma (Giulia Bresciani, Lucia Varela Gomez, Sara Bonifacio)

Haberin Devamı

Başantrenör: Stefano Lavarini

Setler: 25-22, 25-12, 25-21

Süre: 100 dakika (26, 23, 51)

Son Dakika: Eczacıbaşı Dynavit, CEV Şampiyonlar Liginde finalde Kupayı Türk takımı kazanacak, Fenerbahçe ve VakıfBank...

KUPANIN TÜRKİYE'YE GELMESİ KESİNLEŞTİ

Bu sonuçla birlikte CEV Şampiyonlar Ligi’ni bir Türk takımının kazanması kesinleşti.

FENERBAHÇE YA DA VAKIFBANK

Eczacıbaşı’nın rakibi olacak temsilcimiz ise yarın oynanacak Fenerbahçe-VakıfBank karşılaşmasıyla belli olacak.

TARİHTE BİR İLK

1960 yılından itibaren düzenlenen dev organizasyonda bir ilk yaşanmış olacak ve finalde iki Türk takımı mücadele edecek.

2023 CEV Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluğa ulaşacak ekibin belirleneceği final maçı, 20 Mayıs Cumartesi günü İtalya'nın Torino kentinde oynanacak.

FENERBAHÇE FİNAL YOLUNDA AVANTAJLI

VakıfBank'ın ev sahibi olduğu ilk maçta Fenerbahçe Opet, rakibini 3-0 yenerek final için avantaj sağladı. Sarı-lacivertli ekip, bu maçta 2 set kazanması durumunda CEV Şampiyonlar Ligi finaline çıkacak.

VakıfBank'ın mücadeleden 3-0 ya da 3-1 galip ayrılması durumunda ise altın set oynanacak. Altın set sonucunda kazanan ekip finale yükselecek.

Haberin Devamı

FERHAT AKBAŞ: TORINO'DA BİR TÜRK GECESİ OLACAK

Karşılaşmanın ardından İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine değerlendirmelerde bulunan Eczacıbaşı Başantrenörü Ferhat Akbaş, “Çok mutluyuz. Bugün benim doğum günüm. Hayatımdaki en güzel hediyemi aldım. Bunun için tüm kulübe, oyunculara, yöneticilere, çalışanlara çok teşekkür ediyorum. Çok gururluyuz. Torino’da bir Türk gecesi olacak. Bunu hak ettiğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“Çok çalıştık, çok emek verdik”

İtalya’da oynanan ilk maçın ardından takım olarak rövanş mücadelesine daha iyi hazırlandıklarını belirten Akbaş, “Çok çalıştık, çok emek verdik. O yüzden mutluyuz. Açıkçası, birinci maç bizi tura taşıdı diyebiliriz. Belki skor negatif gibi gözükebilir ama 2-0’dan çok önemli bir geri dönüş yaptık. Soğukkanlı kalabildik. Orada da en az burası kadar güzel bir atmosfer vardı. Ondan sonrası burada daha kolay oldu. Çünkü evimizde nasıl oynamamız gerektiğini biliyoruz. Herkese teşekkürler” diyerek sözlerini tamamladı.

Haberin Devamı

SİMGE AKÖZ: GÜZEL BİR FİNAL MAÇI OLACAK

Müsabakanın ardından İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan Simge Aköz, “Deplasmanda zorlu atmosfer vardı. O atmosferde de aslında biraz baskıyı hissedip 3-2’lik mağlubiyet aldık. Ama aslında bizim oyunumuz buydu. Bugün bunu yansıttığımıza inanıyorum. Ara sıra inişler çıkışlar olur ama bugün çok güzel bir takım oyunu vardı ortada, güzel bir konsantrasyon vardı. Torino’dayız çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

“İyi bir maç ortaya koyduğumuzun inancındayım”

Turuncu-beyazlıların başarılı liberosu, hedeflerine adım adım gittiklerini aktararak şunları söyledi:

Eczacıbaşı’nın hedefi her zaman şampiyonluktur. Bu stresi kendi üzerimizden atarak, aynı zamanda adım adım ilerleyerek daha iyi bir maç ortaya koyduğumuzun inancındayım. Bu takıma güzel yansıdı, finali garantiledik. Umut ediyorum çok güzel bir final maçı olacak.”

Haberin Devamı

BAKMADAN GEÇME!