Macron, Şampiyonlar Ligi finalindeki skandal için özür diledi!

Güncelleme Tarihi:

Macron, Şampiyonlar Ligi finalindeki skandal için özür diledi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2022 07:00

Biletsiz taraftarlarla polis arasındaki olaylar nedeniyle Hükümet Sözcüsü Gregoire Cumhurbaşkanı Macron’un özür dilediğini söyledi.

Haberin Devamı

Real Madrid ve Liverpool arasında Paris’te oynanan Şampiyonlar Ligi finali öncesinde, maça biletsiz veya sahte biletle girmek isteyen İngiliz taraftarlar ve Fransız polisi arasında olaylar yaşanması dikkat çekerken, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un yaşanan skandal nedeniyle üzgün olduğu ve İngiliz taraftarlara ‘Pardon’ dediği belirtildi. Fransa Hükümet Sözcüsü Olivia Gregoire, konunun Çarşamba günü Elysee başkanlık sarayındaki Kabine toplantısında gündeme geldiğini açıkladı. Gazetecilere konuşan ve Cumhurbaşkanı Macron’un yaşadığı üzüntüyü dile getiren Gregoire, “Organizasyonu daha iyi yapabilir miydik? Evet. Özellikle gelecekteki spor etkinliklerini açısından kesinlikle bazı düzenlemeler yapmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

ENDİŞEYE NEDEN OLDU

Haberin Devamı

Devler Ligi finali öncesi stat dışında yaşananlar, Fransa’nın önemli spor organizasyonlarına ev sahipliği yapma kabiliyeti konusunda endişelere yol açtı. Fransa, önümüzdeki yıl Rugby Dünya Kupası’na ve 2024 Olimpiyatları’nı düzenleyecek. Liverpool CEO’su Billy Hogan, finale katılmak için Fransa’ya seyahat eden yaklaşık 5 bin taraftarın ifadesine başvurduklarını söylerken, Fransız polisinin yaptıkları karşısında dehşete düştüğünü ifade etti.

35 BİN BİLETSİZ VARDI

Fransa Futbol Federasyonu’na göre, biletsiz veya sahte biletli 35 bin kişi Stade de France’a girmeye çalıştı. Bu nedenle stadyuma erişimin engellendiği ve gerçek bileti olan taraftarların stada girmesini önleyerek kargaşa yaratıldığı belirtildi. Hükümet Sözcüsü Gregoire, “Babalar ve anneler çocukları ile bekledikleri bir maça gidemedikleri için nefret duyuyor olabilirler. Cumhurbaşkanı Macron ve hükümetimiz bu insanlar için üzgün ve özürlerini iletiyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!