Fenerbahçe'de 12. adamdan Ivan Bebek'e kırmızı kart! UEFA geri adım attı

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçede 12. adamdan Ivan Bebeke kırmızı kart UEFA geri adım attı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2022 07:00

Fenerbahçe taraftarı bastırdı UEFA, Dinamo Kiev maçına 4. hakem olarak atanan skandal ismi değiştirmek zorunda kaldı. 2016’da Braga ile oynanan maçta 3 kırmızı kart çıkarıp Pereira’yı tribünü gönderen Ivan Bebek’in skandal kararları sonrası Fenerbahçe çeyrek final şansını kaçırırken tekrar aynı isme görev veren UEFA taraftarların tepkisi üzerine geri adım attı.

Haberin Devamı

F.Bahçe’nin Avrupa Ligi’nde Dinamo Kiev ile grupta oynayacağı son maçta görev yapacak hakemler dün belli olurken sarı lacivertli taraftarların tepkisi UEFA’ya geri adım attırdı. UEFA ilk olarak mücadeleyi Hırvatistan Futbol Federasyonu’ndan Duje Strukan yöneteceğini, yardımcılıklarını Bojan Zobenica ve Alen Jaksic yapacağını duyurdu. UEFA ayrıca mücadelenin 4. hakeminin ise Fenerbahçe’ye karşı tarihi bir skandala imza atan Ivan Bebek olduğu açıklandı.

1-0’ın rövanşında 4-1 kaybetti

Ivan Bebek, 2016’da Avrupa Ligi son 16 turu rövanşında Braga ile oynadığı karşılaşmada 3 kırmızı ve 6 sarı kartla Fenerbahçe’yi adeta katletmişti. Mücadelede 66. dakikada Mehmet Topal, 87’de Alper Potuk ve 90+5’te Volkan Şen’in kırmızı kart görmesiyle maçı 8 kişi tamamlayan Kanarya’da dönemin teknik direktörü Vitor Pereira da 44’te tribüne gönderilmişti. ilk maçı 1-0 kazanan temsilcimiz rövanşı 4-1 kaybederek çeyrek final şansını kaybetmişti.

Haberin Devamı

UEFA yanlıştan çabuk döndü

F.Bahçe, UEFA’ya Bebek’i şikayet ederken Hırvat hakem 2017 listesinde elit kategoriden 1. kategoriye düşürüldü. Büyük maçlarda görev yapamayan Ivan Bebek sadece Avrupa’da zorluk derecesi düşük karşılaşmalarda görev yaptı. Bu yaşananların ardından Hırvat hakemin yine bir Fenerbahçe maçına atanması büyük tepki çekti. Taraftarlar medyadan tepki mesajları yağdırırken UEFA hatasından dönerek Bebek’in yerine Marin Vidulin’i görevlendirdi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!