Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: 'Haziran ayında yeni bir başkanınız olacak'

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: Haziran ayında yeni bir başkanınız olacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2024 07:00

Ali Koç, Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı'na yeniden aday olmayacağını söyledi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, önümüzdeki kongrede başkanlığa aday olmayacağını resmen açıkladı. Dün yapılan Yüksek Divan Kurulu toplantısında konuşan Koç, “Allah’ın izniyle haziran ayında yeni bir başkan ve yönetim kurulu olacak. Bu kararımın Fenerbahçe’nin hayrına olduğuna inanın” dedi. Sadettin Saran’ın adaylık için 500 imza toplamasına değinen Koç, “Kendisi, aday olmam halinde aday olmayacağını söyledi. Bu, son derece mert ve şeffaf bir durum. Biz kimseyi desteklemiyoruz” diye konuştu.

Çağlar, milyon Euro'dan vazgeçti

Transferde hızlı davranarak eksik bölgeleri takviye ettiklerini belirten Koç, “Krunic çok daha pahalıya gelebilirdi ama 3 milyon Euro’nun altında bir transfer oldu. Bonucci’yi liderlik karakteri nedeniyle çabuk getirdik. Stoper pozisyonunun şiştiğini düşünenler olabilir ama unutmayın ki Nordsjaelland deplasmanına stopersiz çıkmıştık. Çağlar Söyüncü ile görüştüğümüzde, aramızda kapatılması imkansız bir finansal fark vardı. Sonrasında hiç karşılaşmadığımız bir şey yaşadık. Çağlar Fenerbahçe’de oynamak için Atletico Madrid’den alacağı milyon Euro seviyesindeki imza parasından vazgeçti” dedi.

Haberin Devamı

Biz spor kulübüyüz, onlar futbol kulübü

Galatasaray'a sert sözlerle yüklenen Ali Koç, şöyle devam etti: “Rakibimiz olağanüstü bir algı oluşturma yeteneğine sahip. Bizimle hiç alakası olmayan basın toplantısı yapıyorlar, ya ben ya da Fenerbahçe gündeme geliyor. Riyakarlık, üzülme, çekinme olmayan bir camia. Fenerbahçe’de pek çok yönetici kulübe kaynak sağladı, kimse bundan bahsetmez. Geri de istemez. Transfer yaparken hiçbir etiğe riayet etmezler. Hiç kimse bize ‘Bizim oyuncumuzu ayarttınız’ diye laf edemez. Kulüpler bize saygı duyarlar. Biz birini transfer edeceksek önce kulübüne gideriz. Onlar önce oyuncuya giderler, aklını çelerler. Biz spor kulübüyüz, onlar şu anki haliyle futbol kulübüdür.” Suudi Arabistan’da oynanması gerekirken iptal edilen Süper Kupa maçıyla ilgili kapsamlı bir soruşturma açılmasını isteyen Koç, “Yapılacak soruşturma sonunda neler yaşandığı, maçın iptaline giden süreçte bir kasıt olup olmadığı da ortaya çıkacaktır” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

10 gri pozisyonun 9'u aleyhimize

1959 öncesi şampiyonluklar için 6 Mart 2021’de başvurduklarını, TFF’nin 14 Temmuz 2023’te komisyon kurulacağını açıklamasına karşın henüz yol alınmadığını söyleyen Ali Koç, 3 Temmuz süreciyle ilgili açılan tazminat davalarının sürüncemede bırakıldığını da savundu. Koç, “Neden hep biz hedefteyiz? 10 gri pozisyonun 9’u bizim aleyhimize oluyor, rakibimizin ise tam tersi” dedi.

Melissa Vargas Fenerbahçe'ye dönecek

Ali Koç, halen Çin’de oynayan milli voleybolcu Melissa Vargas’ın önümüzdeki günlerde yeniden Fenerbahçe Opet forması giyeceğini açıkladı. Koç, “Çin’deki takımının final serisi uzadığı için lisansını yetiştirmemiz imkansız hale gelmişti. Ancak yoğun çabalar sonucunda Vargas’ın takımımıza döneceğini de buradan paylaşmak istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

F.Bahçe'nin borcu 11.4 milyar lira

Fenerbahçe Kulübü’nün 31 Ağustos 2023 itibarıyla borcunun 11 milyar 466 milyon lira olduğu açıklandı. Denetim Kurulu Üyesi Mehmet Vodina, kulübün kısa vadeli yükümlülüklerinin 6 milyar 389 milyon lira, uzun vadeli yükümlülüklerin ise 5 milyar 77 milyon lira olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!