Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: Biz neden hakemi de yenmek zorundayız

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: Biz neden hakemi de yenmek zorundayız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2023 07:00

F.Bahçe Başkanı Ali Koç, ligdeki tartışmalı hakem kararlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Koç, "MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu’nun iyi insan olduğu söyleniyor ama ‘Gerçek başkan kim?’ deniyor. Sistemden kokular geliyor. F.Bahçe’ye çok kolay sarı kart çıkıyor. Dayak yiyoruz, rakibe kart yok. Bunların maliyetini ilerleyen dönemlerde göreceğiz. Biz çok endişeliyiz. Sistematik bir şey var. Sayın Mehmet Büyükekşi ne yapacak? Kolayı mı seçecek, yoksa bu iş böyle gitmez diye kafa mı koparacak?" diye konuştu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ligde geride kalan 7 haftalık periyotta çok garip hakem yönetimleri ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Dün Sözcü TV’de canlı yayına katılan Koç skora etki edecek pozisyonlar yaşadıklarının altını çizerken şu ifadeleri kullandı: “Son 3 sezonda en çok puan toplayan, gol atan takımız ama şampiyonluk yok. Sistematik şekilde Fenerbahçe’nin önüne set çekilme durumunu en iyi anlatan tablo bu. İnsanın içini acıtıyor. Biz neden hakemi ve sistemi yenmek zorundayız?

SORUN ÇÖZÜLMEDEN İTİBAR DÜZELMEZ

Haftalardır susuyoruz. İnsan hatası demekten çok daha ötesi var. Sistemden kokular geliyor. F.Bahçe’ye çok kolay sarı kart çıkıyor. Dayak yiyoruz, rakibe kart çıkmıyor. Bunların maliyetini ileride göreceğiz. Sonuçları etkileyecek müdahaleler yapamıyorlar ama ufak ufak parça koparıyorlar. Biz çok endişeliyiz. 7 haftada sadece biz değil, herkes çok şikayetçi. Hatalarda patlama var. Sistematik bir şey var; bazıları ‘İşin içinde bahis var’ diyor. Sayın TFF Başkanı marka değeri ve yapısal sorunlar için uğraşıyor. Ama hakem sorunu düzelmeden, itibar düzelmez. Türkiye’de şampiyonlukların sahadan geçmediği biliniyor. Bu utanç verici bir durum.

Haberin Devamı

8 MART OPERASYONU BELKİ DE HAKLIYDI

Bir başkan utanmadan ‘Siz sol bek alamadınız’ diyecek şekilde hakemleri korudu. Sayın Mehmet Büyükekşi ne yapacak? Kolayı mı seçecek, yoksa bu iş böyle gitmez diye kafa mı koparacak? 8 Mart’ta bir operasyon yapıldı ama biz buna karşı çıktık. Ferhat Gündoğdu belki de haklıydı. Bugünkü MHK’de, geçen MHK’de yer alan isimler var. MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu’nun iyi insan olduğu söyleniyor ama ‘Gerçek başkan kim?’ deniyor. Büyükekşi iyi insanları getirmek istiyor, samimi çalıştığına inanıyorum. Ancak yanlış yöntem ve insanlarla çalışıyor.”

HAKEMLERDE iZMiR VE SARVAN GRUBU VAR

Hakemlerin İzmir grubu ve Oğuz Sarvan grubu olarak bölündüğünü belirten Koç “MHK Başkanı ve kurul üyeleri, performans incelemiyor. İstediklerini yapıyorlar. Hakem atamalarında manipülasyon var. Yapay zekaya olan güvenimi bitirdiler” dedi.

Haberin Devamı

3-5 ADAMIN ELiNDE OYUNCAK OLMAYIZ

“Alper Ulusoy, Hakan Ceylan, Serkan Tokat, Koray Gencerler’in dikkatli bakılması gereken isimler olduğu konuşuluyor. Çok açık söylüyorum! 3-5 adamın elinde oyuncak olamayız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!