Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: 'Ali Palabıyık bizim stadımıza giremez'

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: Ali Palabıyık bizim stadımıza giremez
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2023 07:00

Yönetim kurulu ile yaptığı toplantının ardından TFF Başkanı Büyükekşi ile bir araya gelen Ali Koç, “Sivas-Galatasaray ve Adana Demir-Fenerbahçe maçlarında yaşananlar, hakemlik müessesesinin iflasının belgesidir. Ali Palabıyık bir daha maç alır mı onu bilemem. Bildiğim bir şey var ki; bir daha bizim stadımıza giremez” dedi.

Haberin Devamı

Adana Demir maçında hakem Ali Palabıyık ile VAR masasındaki Koray Gençerler’in verdiği kararlar, Fenerbahçe camiasını son yıllarda hiç olmadığı kadar bütünleştirdi. Haksızlığa uğradıkları görüşünde birleşen tüm sarı lacivertliler hakemlere tepki gösterirken, kulüpte dün sıcak saatler yaşandı. Başkan Ali Koç ve yönetim kurulu üyeleri öğle saatlerinde olağanüstü toplantı yaparak, hakem kararlarıyla ilgili izlenecek yol haritasını belirledi.

Eski MHK giderayak bombayı bıraktı

Ligden çekilme dahil tüm seçeneklerin konuşulduğu toplantının ardından başkan Koç, yöneticilerden Erol Bilecik, Burak Kızılhan, Ahmet Ketenci ve Özgür Özaktaç ile Riva’ya giderek TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile bir araya geldi. Koç, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi: “TFF’ye, nelerden, ne için rahatsızlık duyduğumuzu ifade ettik. Sivas-Galatasaray ve Adana Demir-Fenerbahçe maçlarında yaşanılanlar, hakemlik müessesesinin iflasının belgesidir. Ali Palabıyık bir daha maç alır mı onu bilemem. Bildiğim bir şey var ki; o arkadaş bir daha bizim stadyumumuza, biz yönetimdeyken giremez. Kendisinin birçok şaibeli maçı var. Yeni değil eski MHK’nin ataması. Giderayak bombayı bıraktılar.

Haberin Devamı

VAR'daki Gençerler Valencia'yı attırmıştı

Yabancı hakeme en çok ben karşıyken, artık bunu düşünecek hale geldim. En azından VAR hakemlerinin yabancı olmasını önerdik. VAR hakemi Koray Gençerler. Nereden hatırlıyorsunuz? 2 sene önce 8 maç yenilmemiştik, Pelkas’ın golü vardı Konyaspor’a, sonra bir yerden el diye pozisyon çıkardı ve ip- tal etti. Bu sene ilk yenildiğimiz maç yine Konyaspor. Valencia atıldı. Hakemin sırtık dönüktü. Bize göre atılmasını gerektirecek bir pozisyon yoktu. Ama Gençerler attırdı. Akıllardan silinmeyecek fahiş hatalar ne hikmetse bir takımın aleyhine, başka bir takımın lehine işlemektedir. Türk hakemliği müessesesinin iflası gerçekleşmiştir.”

Alınacak her türlü kararda yönetimin arkasındayız

Fenerbahçe taraftar dernekleri ortak bir açıklama yaparak, yönetim kurulunun alacağı her türlü kararın arkasında durulacağını duyurdu. Galatasaray’a göndermeler yapılan açıklamada, Twitter’da ‘adaletimsi’ adıyla bir hashtag açıldığı belirtildi. Bildiri şöyle: “Sezon başından beri, ‘yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ mantığıyla, başkanından yöneticisine sistematik saldırılarla, Türk futboluna kazandırdıkları yeni terimleri unutturmaya çalışanlarda bugün derin bir sessizlik hakim. Niçin sustuğunuzun da, niye konuştuğunuzun da gayet farkındayız, ancak unutmayın ki, sizlerin deyimiyle ‘Geçmişte sizlere yardımcı olan o yapı’ dahi çok uğraşmasına rağmen bu camiayla başa çıkamamıştır. Ne yaparsa yapsın başa çıkamayacaktır da... Bugünlerde ‘adalet’ adı altında ayrıcalık isteyenlere fayda sağlayan ‘bu yapının’ her bir ferdinin Türk futbolundan temizlenmesi için mücadele etme görevi yine Fenerbahçe’mize düşmüştür. Bu yapıları temizleyene kadar yönetim kurulumuzun alacağı her türlü radikal kararın arkasında duracağız.”

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!