Beşiktaş'ta başkan isimleri farklı, ayrılıklar aynı! Süleyman Seba ve Serdar Bilgili'nin ardından Ahmet Nur Çebi...

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaşta başkan isimleri farklı, ayrılıklar aynı Süleyman Seba ve Serdar Bilgilinin ardından Ahmet Nur Çebi...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2023 07:00

2000’li yıllarda, siyah beyazlıların başına geçen hemen her isim aynı senaryolarla karşı karşıya kaldı. O tribünler bugüne kadar kimleri göndermedi ki... ‘Ahmet Dursun, Seba gitsin’ diye bağırdıkları efsane Süleyman Seba’yı ağlattılar. Seba’nın yerine gelen Serdar Bilgili’yi de isyan ettirdiler. 3 şampiyonlukta imzası olan Bilgili öyle çok üzülmüştü ki, “Onurlu insanlar bu küfürleri hazmedemez” dedi.

Haberin Devamı

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Lugano yenilgisi sonrası, sezonun daha 7. haftasında tribünlerin sesine kulak verip olağanüstü seçim kararı alınca ister istemez geçmişi hatırladım...

AYNI SEBEPTEN GiTTiLER

Yaşı 40’ı aşanlar çok iyi anımsar Süleyman Seba ve Serdar Bilgili’nin de aynı sebepten başkanlığı bıraktığını. Ayrılıklar, vedalar elbette ki hayatımızın bir gerçeği. Kabullenmek gerek. Ama şunu üzülerek ifade edelim; Beşiktaş Kulübü’ndeki ayrılıklar gerçekten çok can yakıyor, kalp kırıyor. 

Şimdi sizleri, Süleyman Seba’nın 16 yıllık başkanlık görevine veda ettiği 13 Şubat 2000’deki Mali Genel Kurul’da yaptığı tarihi konuşmaya götürmek istiyorum. Ne demişti Onursal Başkan:

Beşiktaşta başkan isimleri farklı, ayrılıklar aynı Süleyman Seba ve Serdar Bilgilinin ardından Ahmet Nur Çebi...

Haberin Devamı

iNSANLARI VE NANKÖRLÜĞÜ ÖĞRENDiM 

“İnsanlarla yaşadım, insanı öğrendim İnsanlarla yaşadım, insanlığı öğrendim İnsanlarla yaşadım, insanlardan nankörlüğü gördüm ‘Dostlarım, dostlarım... Ama ben dostlarımdan çok korkarım’ diyen düşünürlere hak vermemek elde değil.” Ve sözlerini şöyle noktalamıştı:

“Herkesi bir zaman için aldatabilirsiniz, bazı kişileri her zaman aldatabilirsiniz, ama herkesi her zaman aldatamazsınız! Değerli Beşiktaş kongre üyeleri; hayatım boyunca ben kimseyi aldatmadım, aldatmaya da çalışmadım.” 

Bu unutulmaz konuşmayı yaparken gözyaşlarına engel olamadı efsane başkan. Belki de hayatında hiç bu kadar üzülmediğinden olsa gerek, bir an fenalaştı, konuşmasına bir süre ara vermek zorunda kaldı...

Süleyman Seba o günden sonra, futbolculuk dahil ömrünün 46 yılını adadığı, başkanlığı süresinde tam 22 kupa kazandırdığı, ‘semt takımı’ hüviyetinden çıkarıp uluslararası marka haline getirdiği kulübünün yakınından geçmedi.

SEBA’YI GÖNDERiP BiLGiLi’Yi GETiRDiLER ONA DA AYNI KADERi YAŞATTILAR

Süleyman Seba’nın vedasının ardından 26 Mart 2000’de yapılan seçimde başkanlık koltuğuna oturan Serdar Bilgili’nin de kulüpteki kaderi farklı olmadı.

Seba’yı, “Beşiktaş bizimdir, kimselere bırakmayız” tezahüratlarıyla gönderen o tribünler Bilgili’ye de aynı üzüntüyü yaşattı.

Haberin Devamı

KÜFÜRLERE DAYANAMADI ANiDEN iSTiFA EDiP GiTTi

O Bilgili ki, Beşiktaş’a 100. yılında şampiyonluğunu ve Atatürk Kupası kazandırmış, UEFA Kupası’nda çeyrek final oynatmış, 1956-57 ve 1957- 58 sezonlarındaki federasyon kupalarının lig şampiyonluğu olarak tescil edilmesini sağlamıştı. Beşiktaş’ın 16 lig şampiyonluğunun 3’ünde onun imzası vardı. Ve bunu sadece 4 yılda başarmıştı.

25 Nisan 2004’te takımının Fenerbahçe’ye 3-1 yenildiği maçın ertesi günü istifa kararını açıklayan Bilgili, nedenlerini şu sözlerle açıklıyordu:

O KOLTUĞA HAKARETE iZiN VERMEYECEĞiM

“Böyle bırakmak istemezdim. Biz, o insanlara hizmet etmek için göreve geldik. Beşiktaş Başkanlığı koltuğunda oturuyorum. O koltuğa hakarete izin vermeyeceğim. Bunu hak etmedik. Bizler onurlarıyla yaşayan insanlarız. Onurlu insanlar bunları hazmedemez. Asıl acı olan, küfürler edilirken, kimsenin karşı çıkmaması. O nedenle Beşiktaş’ı olağanüstü genel kurula götürme kararı aldım. Bu kararı yönetimle görüşmeden aldım. Aday olmayacağım, kararım kesindir.”

Haberin Devamı

Tıpkı Süleyman Seba gibi Serdar Bilgili’yi de bir daha Beşiktaş Kulübü çevresinde gören olmadı!

Beşiktaşta başkan isimleri farklı, ayrılıklar aynı Süleyman Seba ve Serdar Bilgilinin ardından Ahmet Nur Çebi...

ÇEBi SADECE 17 AY ÖNCE OYLARIN YÜZDE 70’iNi ALARAK BAŞKAN SEÇiLMiŞTi

Ve gelelim Ahmet Nur Çebi’ye... 21 Ekim 2019’da Beşiktaş Başkanlığı koltuna oturan Çebi, pandemi sezonunda takımı hem lig şampiyonu yaptı hem de Türkiye Kupası ve Süper Kupa kazandırdı.

AKILLARA TAKILAN SORULAR 

Üstelik sadece 17 ay önce 29 Mayıs 2022’de yapılan kongrede oyların yüzde 70’ini (4.423’e 1.190) alarak, rakibi Fuat Çimen’i geride bırakmıştı.

Bu kadar büyük oy farkıyla seçilen bir başkanın, görev süresinde daha 1.5 yıl bile dolmamışken istifa kararı alması gerçekten çok şaşırtıcı ve üzücü. Bütün bunları hatırlayınca aklıma şu sorular takıldı:

Haberin Devamı

1- Beşiktaş Kulübü’nü tribünler mi yönetiyor? Eğer öyle ise bu hep böyle mi devam edecek?

2- Siyah beyazlı kulübü kimlerin yönetip yönetmeyeceğine tribünlerin karar vermesi doğru mu?

3- Beşiktaş’taki ayrılıklar ‘hep böyle kalp kırıcı ve geri dönülmez’ olmak zorunda mı?

4- Ahmet Nur Çebi daha sezon başında istifası istenecek kadar başarısız bir başkan mı? 

5- Süleyman Seba ve Serdar Bilgili gibi Çebi’nin de mi Beşiktaş’tan tamamen kopması isteniyor?

6- Ahmet Nur Çebi gibi bir deneyimin ve gücün uzaklaşması Beşiktaş için kayıp olmaz mı?

Ne dersiniz sevgili Beşiktaşlılar, sizce de bu kritik soruların cevaplarını aklı selim biçimde düşünüp ona göre bir yol haritası çizilmesinin zamanı gelmedi mi?

Haberin Devamı

LUGANO MAÇINDAKi PROTESTOLAR BARDAĞI TAŞIRD

21 Ekim 2019’dan bu yana Beşiktaş Başkanlığı görevini yürüten ve futbol takımına 3 kupa kazandıran Ahmet Nur Çebi, Konferans Ligi’ndeki Lugano maçında taraftarların protestoları üzerine olağanüstü seçim kararı aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!