Başakşehir'de Emre Belözoğlu'ndan Galatasaray yanıtı: Asla hayır demem

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2023 22:55

Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, 1-0 mağlup oldukları Galatasaray maçının ardından konuştu.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Galatasaray'a 1-0 yenilen Başakşehir'de Teknik Direktör Emre Belözoğlu karşılaşmayı değerlendirdi.

Taraftarı önünde Galatasaray'a karşı oynamanın zorluğuna dikkat çeken Emre Belözoğlu, "50 bin kişi önünde Galatasaray'a karşı oynamak kolay değil. Biz bu kadar bekleyen takım değiliz. Merkez öndeki iki oyuncumuz çok rahat bıraktı. İlk 20 dakika oyun Galatasaray'ın istediği gibi gitti. Sonra pozisyonlar vermedik, pozisyonlar aradık. Avantajlı skoru bulabilirdik. Hamleler yaptık ama oyun geriye gitti. Her oyuncunun istemesi lazım, biz isteyeceğiz. Rakip Galatasaray bile olsa istediğimiz sonuçla ayrılamıyorsak, hepimizin payı var. Tabii ki sorumluluk bende. Savunma takımı değiliz, çocuklar elinden geleni yaptı. Ofansif olarak daha iyi olabilirdi. Yola devam edeceğiz. İlk 4 için şansımız var. Türkiye Kupası'nı da almak istiyoruz. 49. maçımızı oynuyoruz, Avrupa kupası oynayan takımlar zorlanıyor. Avrupa'da oynayıp bizden daha kötü durumda olanlar var." diye konuştu.

Haberin Devamı

"AVRUPA KUPALARINA GİTMEK İSTİYORUZ"

Galatasaray’ı tebrik eden Emre Belözoğlu, "15-20 dakikalık baskı kurdular. Ön bölgede oynayan 2 oyuncumuzun çok bekleyerek oynamasından dolayı üstümüze geldiler. 20 dakika Galatasaray oyunu istediği gibi yönetti. 20 dakika sonrasında oyunun sonra bize geldi anlar vardı. 55-60 dakikalarda ofansif hamleler yaptık. Ofansif anlamda verim alamadım. Bundan dolayı üzgünüm. Oyuncu arkadaşlarımı tebrik ederim. Bugün 49’uncu maçımızı oynadık. Biz ön tarafta kalmaya çalışıyoruz. Bu sene yazık ki 5’inci sıradaki takım Avrupa'ya gidemiyor. İnşallah Türkiye Kupası’nda final oynar, orada kazanıp, Avrupa kupalarına gitmek istiyoruz. Kolay bir sezon olmadı. Yorucu bir sezon oldu" dedi. 

"BEN GELDİĞİMDE KULÜP DÜŞME HATTINDAYDI"

Başarısız olmadıklarını dile getiren Emre Belözoğlu, "Bu sezonu Başakşehir'de bitirmek istiyorum. Ben geldiğimde kulüp küme düşme hattındaydı. Geçen sene 60 puan topladık. Benden ötürü biraz algılar oluşuyor. Bunu değiştiremem. Biz başarısız değiliz. Elimizdeki mevcut oyuncu kadrosuna göre iyi işler yaptık. Avrupa'da son 16'ya kaldık. Türkiye Kupası’nda final oynama şansımız çok net var. Geçen senelerde ligin 5’inci bitiren takımların çoğu Avrupa'ya gidebiliyordu. Bugün ligde beşinciyiz. Bizle alakalı, birkaç mağlubiyet olduğunda herkes öyle şey bekliyor. Göksel ağabeyden dolayı, onla konuşmadan karar almayacağımı söylemiştim. Önümüzdeki seneyle alakalı hiçbir düşüncem yok. Sadece bu seneyi Başakşehir’de bitirmek istiyorum. Bunu da en iyi şekilde, Avrupa kupalarına katılarak yapmak istiyorum. Çünkü bu kulübün genlerinde Avrupa'ya katılmak var" ifadelerini kullandı.

"BEN FENERBAHÇELİ EMRE’YİM"

42 yaşındaki teknik adam, Galatasaray’ı çalıştırmak isteyip, istemeyeceğinin sorulması üzerine ise, "Ben Fenerbahçeli Emre'yim. Taraftar beni sahiplendi. Fenerbahçe’nin çok zor günlerinde kulüp içinde oldum. Hayat bana asla büyük cümleler kurmamayı da öğretti. Geçmişte çok büyük cümleler de kullandım. Ben hiçbir zaman Galatasaray'ı çalıştırmam demem ya da başka takımlar çalıştırmam demem. Bu Fenerbahçeli olduğum gerçeğini de değiştirmez. Herkes bunu istediği gibi algılayabilir. Futbola katkı yapmaya teknik adam olarak devam etmek istiyorum. Bu bazen süre, tecrübe istiyorum. Benim de zamanla öğreneceğim zamanlarım olacaktır" şeklinde cevap verdi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!