Avustralya Açık'ta Novak Djokovic'in babası Srdjan Djokovic'ten büyük skandal!

Güncelleme Tarihi:

Avustralya Açıkta Novak Djokovicin babası Srdjan Djokovicten büyük skandal
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 27, 2023 14:15

Geçen yıl koronavirüs aşısı yaptırmadığı için sınır dışı edilen ve Avustralya Açık'a katılamayan ve bir yılın ardından bu sene turnuvada mücadele eden Novak Djokovic'in babası Srdjan Djokovic büyük bir skandala imza attı.

Haberin Devamı

Geçen yıl aşı yaptırmaya karşı olduğu için katılamadığı Avustralya Açık'ta bu sene mücadele eden Novak Djokovic yine tenis dışında bir konudan manşetleri süslüyor. Bu kez sorun Rısp tenisçinin kendisi değil, babası Srdjan Djokovic.

Avustralya Açık'ın düzenlendiği Melbourne'de Novak Djokovic kadar ailesine de ilgi var. Önceki gün sosyal medyada paylaşılan fotoğraflardan biri ise büyük bir krizi beraberinde getirdi.


Turnuvayı takip eden Rus tenisseverlerle fotoğraflar çektiren Srdjan Djokovic'in bu fotoğrafların birinde Ukrayna - Rusya savaşında gündem olan ve 'Putin'in Zafer İşareti' olarak bilinen 'Z' harfli bir tişört giyen Rus seyirciyle olması çok konuşuldu.

Avustralya Açıkta Novak Djokovicin babası Srdjan Djokovicten büyük skandal

Haberin Devamı

Z SEMBOLÜ NE ANLAMA GELİYOR?

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde tankların üzerinde bulunan, daha sonra kıyafetlere kadar yayılan Z ve V sembolleri çok konuşulmuştu. Hakkında çeşitli teoriler çıkan bu iki sembolle ilgili Rusya Savunma Bakanlığı açıklama yapmış ve 'Z' sembolünün 'Zafer'i, 'V' sembolünün ise 'Görev tamamlanacak' cümlesini temsil ettiğini ifade etmişti.

"ÇOK YAŞA RUSYA!" DEDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Baba Djokovic'in ayrıca Rus taraftarlarla birlikte Putin ve Rusya lehine marşlar söylediği ve 'Çok yaşa Rusya' dediği de iddia edildi.

Avustralya Açıkta Novak Djokovicin babası Srdjan Djokovicten büyük skandal


UKRAYNA'DAN TEPKÄ°: YASAKLAYIN

Ukrayna'nın Avustralya Büyükelçisi Vasyl Myroshnychenko, sosyal medyada yayılan bu fotoğraflar ve Rusya yanlısı tezahürat iddialarının ardından Srdjan Djokovic'in turnuvaya girişinin engellenmesini talep etti.

Büyükelçisi Myroshnychenko açıklamasında; "Böylesine bir tenis figürünün babası neden böyle şeyler yapar anlamıyorum. Rusya'nın bir yıldır Ukrayna'da kaç kişiyi öldürdüğü, sivillere işkence ettiği ortada. Büyük hayal kırıklığı! Gereğinin yapılmasını istiyoruz." dedi.

Haberin Devamı

BABA DJOKOVIC'TEN AÇIKLAMA GELDİ! ÖZÜR DİLEDİ

Srdjan Djokovic, yarı final maçı öncesi bir açıklama yaparak özür diledi ve yarı final maçını tribünden seyretmeyeceğini belirtti.

"Ben sadece oğluma destek olmak için buradayım. Bu tür haberlere ve manşetlere konu olma niyetim asla yoktu. Novak'ın tüm maçlarından sonra galibiyetini kutlamak için taraftarlarının yanına gidiyorum ve onlarla fotoğraflar çektiriyorum. Yayılan anlar da bunlardan biriydi. Asla farklı bir niyetim olmadı. Benim ailem de savaş dehşetini yaşadı. Biz sadece barış istiyoruz. Bugünkü yarı final maçını evde izlemeyi tercih ediyorum ve oğluma başarılar diliyorum. Herkese sevgiler."

Haberin Devamı

FÄ°NALE YÃœKSELDÄ°! RAKÄ°P TSITSIPAS

Novak Djokovic, babasının tribündeki desteği olmadan çıktığı yarı final maçında ABD'li Tommy Paul'u 7-5 6-1 6-2'lik setlerle 3-0 yenerek finale yükseldi. Sırp raket finalde 10. Avustralya Açık şampiyonluğunu almak için Yunan tenisçi Stefanos Tsitsipas ile karşılaşacak.

Â

Avustralya Açıkta Novak Djokovicin babası Srdjan Djokovicten büyük skandal


BAKMADAN GEÇME!