Ali Koç: "Fenerbahçe’nin 10 yıldır şampiyon olmamasını sportif tesadüf mü zannediyorsunuz?"

Güncelleme Tarihi:

Ali Koç: Fenerbahçe’nin 10 yıldır şampiyon olmamasını sportif tesadüf mü zannediyorsunuz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2024 07:00

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Süper Kupa finalinde neler yaşandığını anlattı ve şok bir iddiada bulundu. Başkanlığa tekrar aday olmayı düşünmediğini açıklayan Koç, “Aday olmayı planlamıyorum. Ama asla ‘asla’ dememeyi öğrendim” dedi. Süper Kupa öncesi kendilerinin gerektiği şekilde bilgilendirilmediğini söyleyen Koç, “Bize deseler ‘Şu, şu, Suudi tarafından kabul edilmiyor’, biz de ona göre organize oluruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 10 yıldır şampiyonluğa ulaşamamalarının ‘sportif tesadüf’ olarak açıklanamayacağını söyledi. Dün akşam Habertürk canlı yayınına katılarak, 29 Aralık’ta Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da Galatasaray ile oynamaları gereken ancak organizasyonda yaşanan anlaşmazlık nedeniyle ertelenen Süper Kupa finali öncesi yaşananları anlatan Koç, yurda dönüşte Fenerbahçe olarak büyük haksızlığa uğradıklarını savundu. Ali Koç’un açıklamalarında öne çıkan mesajlar şöyle:

TFF, F.BAHÇE VE G.SARAY ORTAK KARAR ALDI

“Fenerbahçe dönünce burada büyük haksızlığa uğradı. Belli kesimlerde Fenerbahçe ve Ali Koç sıkıntısı var. Fenerbahçe’nin 10 yıldır şampiyon olmamasını sportif tesadüf mü zannediyorsunuz? Ben şunu da iddia ediyorum; Ali Koç’un başkan olduğu Fenerbahçe bu ligde hiçbir zaman şampiyon olamaz. Bizim düşüncemiz bu. Benim başkanlığımın, Fenerbahçe’ye belli noktalarda zarar verdiği noktasına geldik. TFF, Galatasaray ve Fenerbahçe ortak bir karar alıyor, bunun tek suçlusu Ali Koç oluyor.”

Haberin Devamı

KİMSE BİZİMLE HELALLEŞMİYOR

Başkanlığa tekrar aday olmayı düşünmediğini açıklayan Koç, “Aday olmayı planlamıyorum. Ama asla ‘asla’ dememeyi öğrendim” ifadelerini kullandı. Koç, şöyle devam etti: “Bizim otobüsümüz kurşunlandı. Hâlâ faili meçhul. 3 Temmuz’da öyle ağır hasar gördük ki yıllar sonra ne olduğu ortaya çıktı. Kimse bizimle helalleşmiyor. Biz Fenerbahçe olarak Aziz Yıldırım liderliğinde, bu terör örgütüne karşı ilk dik duran camiayız. Bunlar unutuluyor.”

DURSUN ÖZBEK iLE AYNI NOKTADAYDIK

Süper Kupa için TFF ile aralarında herhangi bir anlaşma olmadığını söyleyen Ali Koç, “Bizimle federasyon arasında bir anlaşma yok. Federasyonla Suudi Arabistan’daki bir firma arasında sözleşme var. Biz bu sözleşmeyi görmedik. Üç tarafın da imzaladığı tek şey lojistik konularla ilgili. Dursun Özbek ile benzer sıkıntılarda birebir aynı noktadaydık. İki kulübün ve TFF’nin kararıyla iptal oldu. Niye her şey Fenerbahçe’ye ve Ali Koç’a?” ifadelerini kullandı.

‘ATATÜRK’SÜZ TiŞÖRTLE ÇIKMAYIZ DEDiK’ TFF’YE

Haberin Devamı

Koç: “Bildiğim 4 tane çıkan şey var; ‘Şanlı Cumhuriyetimizin 100. yılı’ pankartı, Parla Marşı, çocukların giyeceği tişörtler ve ledlerdeki Atatürk görselleri. Atatürk’süz tişörtle çıkmayız dedik TFF’ye.”

iSTiKLAL MARŞI KRiZi HiÇ OLMADI

Ali Koç, Süper Kupa öncesi kulüplerin son dakikada bazı dayatmalarda bulunduğu iddiasının doğru olmadığını belirterek şunları söyledi: “Bizim son dakika dayatmamız söz konusu değil. Bize deseler ‘Şu, şu, Suudi tarafından kabul edilmiyor’, ona göre organize oluruz veya orada maçı oynamayız. Biz bunu maça saatler kala öğrendik. Parla Marşı iptal edilince sanki İstiklal Marşı iptal edilmiş gibi anlaşıldı. Aslında İstiklal Marşı krizi olmadı. Biz bir şekilde oynayalım dedik. Bu sefer stattaki TFF yetkililerinden garip mesajlar gelmeye başladı. Bir tanesi ‘Soyunma odalarına polis girdi, pankartı aldı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!