Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nda şampiyon oldu!

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe, Türkiye Kupasında şampiyon oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2024 20:57

Kadınlar Basketbol Türkiye Kupası Finali'nde Fenerbahçe Alagöz Holding, Çukurova Basketbol'u 79-76 mağlup ederek 14. kez kupanın sahibi oldu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Alagöz Holding, ING Kadınlar Türkiye Kupası Finalinde ÇBK Mersin'i normal süresi 71-71 biten maçın uzatma bölümünde Meesseman'ın son saniyede bulduğu 3 sayılık isabetle 79-76 mağlup ederek kupayı müzesine götürdü.

Balıkesir Şehit Turgut Solak Spor Salonu'nda oynanan maçın ilk çeyreğini Fenerbahçe, 19-15 galip tamamladı. İkinci periyotta da etkili oyununu sürdüren sarı-lacivertli ekip, soyunma odasına 37-28 galip girdi. Üçüncü çeyrekte yine üstün olan taraf Fenerbahçe oldu ve son periyoda 56-50’lik avantajla girdi. Son çeyrekte ÇBK Mersin takımı toparlandı, müsabakanın normal süresi 71-71 sona erdi ve uzatma bölümüne gidildi. Başa baş geçen uzatma süresinde Emma Meesseman son saniyede bulduğu üç sayılık isabetle Fenerbahçe’ye galibiyeti getirdi: 79-76. Sarı-lacivertli basketbolcular maçın ardından büyük bir sevinç yaşadı.

Haberin Devamı

BAKAN BAK'TAN FENERBAHÇE'YE TEBRİK MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Balıkesir’de düzenlenen ING Kadınlar Basketbol Türkiye Kupası Dörtlü Finalinde ÇBK Mersin’i yenerek şampiyon olan Fenerbahçe Alagöz Holding’i yayımladığı mesajla tebrik etti.

Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Balıkesir’de düzenlenen ING Kadınlar Basketbol Türkiye Kupası Dörtlü Finalinde ÇBK Mersin’i yenerek şampiyon olan Fenerbahçe Alagöz Holding’i kutluyorum. Şampiyonlukta emeği geçen oyuncuları, teknik heyeti ve yönetimi tebrik ediyorum. Finalde mücadele eden ÇBK Mersin’i de kutluyor, her iki kulübümüzün de başarılarının devamını diliyorum."

Fenerbahçe, Türkiye Kupasında şampiyon oldu

FENERBAHÇE'NİN FİNAL YOLCULUĞU

Türkiye Kupası’nı tarihinde 13 kez kazanma başarısı gösteren Fenerbahçe, ING Kadınlar Türkiye Kupası 2024 çeyrek final maçında karşılaştığı Nesibe Aydın’ı 96-57 yenerek adını Dörtlü Finale yazdırdı ve yarı final maçında karşı karşıya geldiği OGM Ormanspor’u 93-86 mağlup ederek finale yükseldi.

ÇBK MERSİN FİNALE NASIL GELDİ?

Haberin Devamı

ÇBK Mersin, çeyrek final maçında Galatasaray Çağdaş Faktoring’i 65-76 yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde ise Beşiktaş’ı 87-84 mağlup eden Mersin temsilcisi, finalde Fenerbahçe'nin rakibi oldu.

LİGDE DE KAZANMIŞTI

Bu sezon ÇBK Mersin ile ligin 16. haftasında İstanbul’da karşılaşan Fenerbahçe Alagöz Holding, Metro Enerji Spor Salonu'nda oynanan mücadeleden 76-54 galip ayrılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!