Sohbete geliyoruz

Güncelleme Tarihi:

Sohbete geliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2017 15:05

Mutlu Ulusoy ve Murat Güloğlu, pazartesinden itibaren Kanal D’nin sabah kuşağında siyasetten hava durumuna her konuda haberle seyirci karşısına çıkacak. İki başarılı ekran yüzü “Kanal D ile Günaydın Türkiye” heyecanlarını Kelebek okurlarıyla paylaştı, izleyiciye de sıcak bir mesaj yolladı: “Sohbete geliyoruz sonuçta, izleyici de yayına dahil olacak. Her türlü soru, yorum, görüş ve eleştirilerini bizimle paylaşabilecekler.”

Haberin Devamı

◊ Öncelikle yeni kanalınız ve yeni programınız hayırlı uğurlu olsun. Neler söylemek istersiniz?
- Mutlu Ulusoy: Çok heyecanlı ve mutluyum. Kanal D ailesinin bir parçasıyım artık. Mutluluktan enerjim o kadar yükseldi ki yerimde duramıyorum. Karşılıklı çok güzel dileklerle çıktık yola. Yolumuz uzun, heyecanımız daim olsun.

- Murat Güloğlu: Son derece mutlu ve gururluyum. Heyecanım çok fazla. Kanal D, Türkiye’deki hemen her televizyoncunun olduğu gibi benim de yuvam. Seyirciyle yıllar içinde kurduğumuz bağ, burada daha da sağlamlaşacak artık.

◊ “Kanal D ile Günaydın Türkiye” programıyla ekranda olacaksınız. Kanal D izleyicilerini bu programda neler bekliyor?
- Mutlu Ulusoy: Siyasette, sporda, sanatta, ekonomide, hava durumunda ve trafikte yaşanan tüm gelişmeler programımızda olacak. Özel haberler, muhabirlerimize bağlantılar, gazete manşetleri... Özetle izleyicilerimizi dolu dolu bir program bekliyor. Bazı günler stüdyomuzda konuklarımız olacak. Bunlara ek olarak bir de sohbetimiz ve samimiyetimiz var tabii...

- Murat Güloğlu: Samimi insanlarız biz. Evin içinden biri olarak, aile efradına tek tek anlatacağız olan biteni. “Kanal D ile Günaydın Türkiye” her şeyden önce içi-dışı bir, doğal, katkısız, organik bir haber programı. Dünyada ne yaşanıyorsa izleyicimizle paylaşacağımız, olayları değerlendirme şeklimiz ve iyi kalpli yorumlarımızla fark yaratacağımız bir program bu. Vatandaş Ahmet Abi, Ayşe Teyze, emekli Hüseyin Amca, öğrenci Tuğçe kardeşim her sabah kalkar kalkmaz ilk haberini bizden alacak. Hayata pozitif bakmayı başarabilen, halkın, milletin içinden çıkmış bir program. Evinizin içinden sıcacık bir haber programı “Kanal D ile Günaydın Türkiye”.

◊ Diğer haber programları ile arasındaki fark ne olacak?
- Mutlu Ulusoy: Biz haberi okumayacağız, anlatacağız. Bizi izleyen, direkt kendisine anlatıyormuşuz gibi hissedecek. İzleyicilerimiz bizim için özel ve değerli. Bu değeri onlara hissettirmek için daha çok çalışacağız. Ayrıca izleyicilerimizin de fikrini alacağız. Bence bizi farklı kılan sohbetimiz olacak.

- Murat Güloğlu: Samimi olmak en büyük kazancımız. Diğer haber programlarından en önemli farkımız, onlardan daha çok izlenmemiz olacak (gülüyor). Yıllardır sabah haber programı yapıyorum. Tavrımla, tarzımla ve yorumlarımla izleyicinin gözünde iyi bir yer edindiğimi düşünüyorum. “Kanal D ile Günaydın Türkiye”de de aynı çizgide devam edeceğiz.

◊ Pazartesi sabahı ilk yayın için stüdyoda olacaksınız. Yayına nasıl hazırlanırsınız?
- Mutlu Ulusoy: Ben ders çalışır gibi hazırlanıyorum. Araştırıyorum. Küçük notlar hazırlıyorum. En önemlisi de editörlerimi rahat bırakmıyorum. Her dakika soracak bir sorum oluyor. Ayrıca her yayın öncesi mutlaka kendimle konuşur, kendime iyi şanslar dilerim.

- Murat Güloğlu: Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur düsturundan yola çıkarak sporunu ihmal etmeyen insanlarız. Yemesine, içmesine dikkat eden, sağlıklı yaşayan habercileriz. Haberin mutfağıymış, kameranın önüymüş, öyle ayrımlarımız yok. Haber sunduğum stüdyom, haber masam benim için hem mutfaktır, hem vizyondur. Kısacası evimdir orası. İzleyiciler de konuklarım. Yayınımızdan bir gün önceki ana haber bültenini mutlaka izlerim öncelikle. Sosyal medyamdan, takipçilerimin nabzını tutmaya gayret gösteririm. İçeride ve dışarıdaki gelişmeleri gazetelerden, ajanslardan takip ettikten sonra programın yapısını oturtmuş olurum. “Kanal D ile Günaydın Türkiye”yi yayına hazırlayan ekibimizle yaptığımız fikir alışverişinin ardından kafası son derece dolu, hazır bir şekilde seyircimin karşısına çıkarım. Sonra da o 3 saat su gibi akıp gider.

Haberin Devamı

BU PROGRAM İZLEYİCİNİN, BİZ SADECE ARACIYIZ

Haberin Devamı

◊ İzleyiciler de canlı yayın boyunca programa katılıp görüşlerini, fikirlerini ya da itirazlarını size iletebilecekler mi?
- Mutlu Ulusoy: Evet. İzleyicilerimiz her türlü soru, yorum, görüş, eleştirilerini bizimle paylaşabilecek. Akışımıza göre elimizden geldiğince programımızda yer vermeye çalışacağız bu yorumlara. Sohbete, muhabbete geliyoruz biz, onlarsız olur mu hiç...

- Murat Güloğlu: Kesinlikle. Bu program izleyicilerin programı zaten. Bizler sadece aracılarız. O nedenle vicdan ve adalet duygusundan taviz vermeden haberlerimizi ve yorumlarımızı yapacağız. Sosyal medya hesaplarımızdaki yorumlarıyla, çekip gönderdikleri videolarla sürekli bizimle olacaklar. Dertlerini, tasalarını, şikayetlerini, mutluluklarını bizler aracılığıyla Türkiye’nin kanalından tüm Türkiye’ye, dünyaya aktaracaklar. Bizlerin tavrı ve üslubu sayesinde sosyal medyada kimi zaman hüküm süren aşırılıklar ve kötü kalpli dil de son bulacak. Buna eminim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!