Uyumanızı kolaylaştıracak 5 besin

Güncelleme Tarihi:

Uyumanızı kolaylaştıracak 5 besin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2016 16:58

Kronik şikayet haline gelen uyku problemine karşı Uyumanızı kolaylaştıracak 5 besin ile problemlerinizden kurtulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Uyku, sağlık için oldukça önem teşkil eden metabolik bir faaliyettir. Dinlenmeye yardımcı olur. Düşünce yoğunluğundan arındırır ve vücuda direnç kazandırır. Bu nedenle uykuyu doğru bir şekilde kullanmak oldukça önemlidir. Bunun için de öncelikle düzenli uyku uyumaya ihtiyaç duyulmaktadır. Düzenli uyku olmadığı takdirde problemlerle karşılaşmak yüksek olasılardır.
Uyku düzensizliğinin yanı sıra yetersiz beslenme, alkol, sigara benzeri zararlı tüketimler, stres ve özellikle psikolojik sıkıntılar uykuyu zorlaştıran etkenlerdir. Peki, sağlıklı bir vücut için önem teşkil eden uyku problemine etki eden besinler nelerdir?
İşte uykusuz günlere son verecek olan muhteşem 5 besin:

Uyumanızı kolaylaştıracak 5 besin

Haberin Devamı

1 Papatya
Papatya, sakinleştirici etkisi ile rahat ve huzurlu uyku olanağı sağlar. Uyumanızı kolaylaştıracaklar listenin başında gelir. Bitki çayı şeklinde tüketebilirsiniz.

2 Muz
Rahatlatıcı etkisi olan muz, kasların gevşemesine yardımcı olur. Böylece rahat uyku uyuyabilirsiniz. Meyve sevenlerin uykusuzluk için tüketebilecekleri en güzel besin seçimi olacaktır.

3 Balık
Sizi biraz şaşırtabilir ama çalışmalar balığın uykuya iyi geldiğini söylüyor. İçerisinde bulunan “Oreksin” hormonu beynin dinlenmesini sağlayarak uykuya yardım ediyor.

4 Kedi otu
Uykusuzluğa bire bir çözüm olacak niteliğe sahip bir bitki olan kedi otu kökünün tüketilmesi bu konuda faydalı olacaktır. Ancak biraz kötü bir kokuya sahip olduğu için papatyayla destekleyebilir veya bitki çayı şeklinde de kullanabilirsiniz.

5 Lavanta
Lavanta kokusu, uyanık kalmaya yarayan hormonları azaltarak kişinin uykuya elverişli hale gelmesine olanak sağlar. Ayrıca beyni rahatlatan yatıştırıcı etkisi de bulunur.

Bu beş besin dışında alternatif olarak kullanabileceğiniz uyku bitkileri de vardır. Kedi otu, papatya, kantaron ve şerbetçi otu uykuya oldukça etki eden bitkilerdir. Bu yüzden genellikle bitkisel uyku hapları yapımında kullanılırlar. Kasları rahatlatan ve uykuya geçişi kolaylaştıran bazı haplarda bulunmaktadır. Uykuyu düzenleyemediğiniz durumlarda uyku haplarına da başvurmak seçenekler arasındadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!