Sperm saÄŸlığını korumak için bazı önlemler

Güncelleme Tarihi:

Sperm sağlığını korumak için bazı önlemler
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 23, 2016 15:05

Sperm sağlığının erken yaşlarda alınacak önlemlerle korunabileceğini söyleyen Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Kaan Aydos, sperm sağlığını korumak için alınabilecek önlemleri sıralıyor.

Haberin Devamı

Sperm sağlığı, erken yaşlarda alınacak tedbirlerle korunabilir. Günümüz yaşam şartları çok sayıda yanlış alışkanlıklar içerir. Tedavi aşamasında da bu yanlışları düzeltmek çok önemlidir. Sadece ilaç ya da ameliyattan fayda beklenmesi bazen yeterli olmayabilir. Sürekli aynı hatalı yaşam tarzını devam ettirmek, tedavinin etkinliğini de azaltır. Bir erkeğin baba olmasında yaşam tarzının, beslenmenin ve bitkisel ya da vitamin türü beslenme ürünlerinin önemli rolü bulunduğuna dair her gün yeni kanıtlar toplanmaktadır. Aşağıda bunların belli başlıları listelenmiştir. İster doğal yolla çocuk olması için isterse tüp bebek yöntemlerine karar verilmiş olsun, bu listedeki önerilere uyulması başarıyı anlamlı derecede etkiler.

Â

Sperm sağlığını korumak için bazı önlemler

Haberin Devamı

BU ÖNLEMLERİ ALARAK SPERM SAĞLIĞINI KORUMAK MÜMKÜN!

- Sigaradan kaçının.

- Aşırı alkol ve bağımlılık yapıcı ilaçlar kullanmayın.

- Aşırı sıcakta kalmayın, yüksek ısı sperm kalitesini olumsuz etkiler.  Slip yerine bol ve pamuklu kumaştan iç çamaşır giyilmesi tercih edilmeli. Sauna ve sıcak banyolardan da mümkün olduğunca kaçınılmalıdır.

- Çevresel zararlı maddelere mümkün olduğunca maruz kalmayın. Böcek ilacı, plastik ürünler, tiner benzeri çözücüler, tarım ilaçları, elektromanyetik dalgalar, organik duman ya da radyasyon bulunan ortamlar hiç farkında olmadan sperm üretimini bozup çocuk sahibi olma şansını düşürebilir.

- Fazla kafeinli içecekler almayın.

- Zararlı içerikli destek ürünleri kullanmayın.

- Sağlıklı bir cinsel yaşantınız olsun.

- Eşinizin yumurtlama günlerini iyi takip edin.

- Dengeli beslenin. Bu konuda faydalı olabilecek besinler tüketmeye özen gösterin. C, E, B12 vitaminleri, Likopen, Co-enzim Q, Selenyum, Çinko, Folik asit, L-Karnitin, Arjinin uygun miktarlarda alınırsa faydalı olabilir.

- Aşırıya kaçmadan egzersiz yapılması faydalıdır. Ancak uzun süreli, ağır bedensel hareketler hiç hareket etmemek kadar zarar verebilir. En iyisi orta derecede egzersiz yapılmasıdır.

Haberin Devamı

- Oksidatif stres sperm sağlığını önemli ölçüde tehdit eder. Buna yönelik olarak antioksidan tedavileri araştırabilirsiniz.

Sperm sağlığını korumak için bazı önlemler

 

arpanetmedya.com 'a Katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

 

BAKMADAN GEÇME!