Saç dökülmesine iyi gelen 9 besin

Güncelleme Tarihi:

Saç dökülmesine iyi gelen 9 besin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2017 09:08

Herkesin en sık yaşadığı sorunların başında gelen saç dökülmesini sağlıklı ve dengeli beslenerek azaltmak sizin elinizde. İşte daha güçlü saçlar için sofralarınızda yer açmanız gereken 9 besin...

Haberin Devamı

Saç dökülmesi hem erkek hem de kadınlarda sıklıkla görülen bir durumdur. Kullanılan ilaçlar, hastalıklar ve genetik durumun neden olduğu dökülmeler dışında özellikle saçların ihtiyacı olan maddeleri içeren besinleri düzenli tüketmek saç dökülmesi şikayetini azaltabilir. Ancak günde 100 telden fazla olan dökülmelerde doktora başvurmak gerekir.

1. Kırmızı et: Yeterli miktarda alınmayan protein saçın cansızlaşmasına ve geç uzamasına neden olur. Yağsız kırmızı et gibi kaliteli protein kaynağı yeterli miktarda düzenli tüketildiğinde saçların güçlü ve canlı uzamasını sağlar, dökülmenin önüne geçer. Ayrıca demir eksikliğine bağlı saç dökülmesi yaşanıyorsa öncelikle doktor kontrolünde tedavi etmekle beraber demirden zengin olan kırmızı eti beslenmede bulundurmak gerekir.

Haberin Devamı

Saç dökülmesine iyi gelen 9 besin

2. Yumurta: Kaliteli protein kaynaklarından biri olan tavuk yumurtası folik asit, demir, çinko, fosfor, biotin bakımından zengindir.

3. Kabak çekirdeği: B, E vitaminleri, magnezyum, potasyum, fosfor, selenyum, çinko bakımından zengin olan kabak çekirdeği saçın kalınlaşarak sağlıklı uzamasını sağlar, kırılmaları önler.

4. Havuç: En fazla A vitamini içeriği bulunan havuç saçların daha parlak ve güçlü görünmesini sağlar.

Saç dökülmesine iyi gelen 9 besin

5. Zeytinyağı: Zeytinyağı saç derisinin ihtiyaç duyduğu E vitamini bakımından zengindir. Saç derisinin sağlıklı ve nemli olmasına yardımcı olur. Ayrıca saçın güçlenmesini sağlayarak dökülmesini önler. Bunun yanında yağlı derin su balıkları, semizotu, ceviz, keten tohumu gibi omega-3 yağ asidi kaynakları saçın ve saç dersinin nemini artırarak dökülmeyi engeller.

6. Nar: Kırmızı meyveler gurubunda yer alan nar saçın ihtiyacı olan C vitamini, potasyum, folik asit için iyi bir kaynaktır. Ayrıca yüksek antioksidan içeriği ile meyveler arasında ilk sırada yer alan nar, saç sağlığını iyileştirerek dökülmesine engel olur.

Haberin Devamı

7. Yulaf: Yulaf potasyum, magnezyum, biotin içermesi ile saçları güçlendirerek kırılmasına önler. Bunun için kahvaltı ya da gün içinde bir ara öğününüze yulaf ezmesi eklemeniz yeterlidir.

Saç dökülmesine iyi gelen 9 besin

8. Kırmızı kapya biber: Antioksidan bileşiklerden ve C vitamininden zengin olan kırmızı biber saç sağlığını iyileştirir ve saçların daha hızlı uzamasını sağlar.

9. Hindistan cevizi: Hindistan cevizi suyu ve yağı içerisinde bulunan bitkisel yağlar, E, K vitaminleri mineraller saçların ihtiyacı olan besin değerleridir. Saç derisinin sağlıklı olmasını, saçların nemli ve parlak görünmesini sağlar. Tüketebileceği gibi saç ürünü olarak da kullanılabilir.

BAKMADAN GEÇME!