Migren tedavileri nelerdir?

Güncelleme Tarihi:

Migren tedavileri nelerdir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2016 09:22

Migrenin biyo-davranışsal bir hastalık olduğunu söyleyen Psikiyatrist Prof. Dr. M. Kerem Doksat, migren tedavisinin uzun seneler sürdürüldüğüne dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Hem psikiyatri uzmanlarının hem de nörologların en sık karşılaştığı ruhsal ve bedensel belirtilerle seyreden hastalıklardan biri de migrendir. Aslında bu hastalık bipolar bozuklukla (Manik Depresif Hastalık) çok iç içedir. Kadınlarda menopozdan sonra genellikle geçse de erkeklerde ömür boyu sürebilir. Tek taraflı, zonklayıcı baş ağrısı ve âdetlerden önce şiddetlenme tipiktir. Bazen bu durum tek taraflı olup o yanda körlük yapabilmektedir.

 

Migren tedavileri nelerdir

 

BULANTI, KUSMA, SİNİRLİLİK VE SALDIRGANLIĞA NEDEN OLABİLİR!

Haberin Devamı

Mide bulanması, bulantı ve kusma ağrıya sıklıkla eşlik eder. Ayrıca gözlerin kenarlarında titreyen dalgalanma görüntülerine de sıklıkla rastlanmaktadır. Buna duygu durumda ve cinsellikte değişimler eşlik eder ve bu durum bazı hastalarda hem taşkınlık hem de halsizlikle beraber migrene yol açabilir. Gözlerinde tek veya iki taraflı kıpırdamalar olur. Bazı hastalarda arka arkaya nefes alıp kahve içmek çok iyi sonuç verebilir. Bu hastaların kafalarına bir bant dolayarak veya kendi kendilerine aldıkları yanlış ilaçlarla kendilerini tedavi etmeye çalışmaları tipiktir. Aura denen dönemde bulantı, kusma, sinirlilik ve saldırganlığa rastlanabilir.

 

Migren tedavileri nelerdir

 

Gerek ilaçla, gerekse akupunktur ve hipnozla yüzlerce hasta tedavi edilmektedir. Bu hastalar genellikle duygularını bastıran kişilerdir. Buna “aleksitimi” denir ve kişiler kendi duygularının farkında değildir. Çikolata gibi bazı besinler migreni tetiklese de, aslında bunlar sadece hastalığı başlatan bahanelerdir. Migren aslında bipolar bozukluğun silik bir şeklidir ve tedaviye iyi cevap verir. Kadınlarda daha sık görülür. Bu dönemlerde yaratıcılıkta da artış ortaya çıkar. Hastaların büyük çoğunluğunda tedaviye ömür boyu devam etmek gerekmektedir. Aksi takdirde migrenleri depreşir. Migren, biyo-davranışsal bir hastalıktır ve tedavi genellikle uzun seneler sürdürülür.

 

Haberin Devamı

arpanetmedya.com 'a Katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!